Vi är framme vid kvartsfinal i OS-fotbollen och först ut är Japan och Egypten. Japan har imponerat rent resultatmässigt denna turnering och är tillsammans med Mexico de lag som inte släppt in något mål hittills. Bryts den trenden här?

  • Match: Japan – Egypten
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 13:00

Japan har som sagt inte släppt in något mål hittills och man är dessutom väldigt målsnåla framåt. Man vann gruppen på sju poäng och 2-0 i målskillnad. Detta efter 1-0 segrar mot Spanien och Marocko, sedan ett 0-0 resultat mot Honduras. Men efter att ha sett ett par matcher så tycker jag att man borde gjort fler mål, samt släppt in ett par baljor. Så det är inget lag som gör 1-0 och lägger sig på tokförsvar, det är mer tur att det gått som det gått.

Egypten är faktiskt ett lag som jag blivit väldigt imponerad av denna turnering, främst då offensivt. I öppningsomgången gjorde man två mål på självaste Brasilien i en match som slutade med en 3-2 förlust. Vidare så ställdes man mot Nya Zeeland där man bara fick med sig en pinne efter 1-1, men sett till chanser i den matchen hade 6-0 varit ett mer rättvist resultat. I sista gruppspelsmatchen ställdes man mot Vitryssland och det var aldrig något snack om saken, 3-1 vinst där. Alla tre matcher man spelat har alltså det här spelet suttit i.

Mohamed Salah i Egypten.

Mitt spel bygger mycket på hur Egypten agerat under turneringen. Man har haft en ruskig offensiv samtidigt som defensiva fått lida en del. Man har alltså en målskillnad på 6-5 på sina tre gruppspelsmatcher, vilket inte är någon tränares dröm direkt, och jag tror knappast man fått ordning på balansen i laget till den här matchen. Japan är som sagt inte så målsnåla som siffrorna visar, så jag tycker det här är ett vettigt spel!

Kör även två andra spel i matchen:

Egypten över 1,5 mål – 3,80 @ betsafe – 1/10 units
Mohamed Salah målskytt – 3,60 @ bet365 – 1/10 units

/e@sy