Janowicz ställs mot Goffin i första rundan I Marseille. Janowicz har öppnat året starkt med en final i Montpellier. Han var tvungen att bryta den matchen redan efter tre gem på grund av illamående, den ska inte ha någon påverkan på hans spel på onsdag. Goffin har inte börjat på bästa sätt och att han tappar ett set är mycket troligt.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Marsellie
  • Match: Janowicz – Goffin
  • Spel: janowicz +1.5 set
  • Odds: 1.65 @ Pinnacle
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 11:00

Jerzy har börjat året riktigt bra rent spelmässigt, vinsten mot Gilles Simon i Montpellier var riktigt bra och var längesedan jag såg honom spela så bra. Innan dess så var det övertygande vinster och tycker inte att man ska vara orolig kring hans form. Han var endast lite illamående i finalen mot Gasquet så det är jag inte speciellt orolig över att det ska ha tagit så hårt på honom så att han är helt oduglig . Det är framförallt första serven och den kraft han har haft i vinnarslagen som gör honom svårstoppad i hans serve. Han kommer sätta stor press och Goffin kommer att behöva röra sig riktigt bra för att kunna vinna med 2-0, vilket är mindre troligt.

Jerzy vann deras enda match mot varandra tidigare med 2-0 i Winston-Salem förra året.

Goffin har inte börjat jättestabilt, han har tappat set i 6/7 matcher i år och jag tycker inte han har sett helt hundra ut. Han kan mycket mer samt att han har endast spelat en match inomhus i år vilket kommer vara till Janowicz fördel. Hans settapp har varit mot Berankis, Russell, Baghdatis, Wawrinka, Bolelli och Muller, det är inga jättebra spelare förutom Wawrinka och hade han kunnat hålla en hög nivå genom varje match så hade det sett betydligt bättre ut för hans del.

Pinnen ger oss alltså 60% att Jerzy tar ett set och jag vill tro att det sker oftare än så!

@haegge1