När Jerzy Janowicz spelar som han gjorde mot Tsonga är det väldigt få som kan stoppa honom. Han servade närmast helt perfekt och behövde inte rädda en enda breakboll – mot världsåttan alltså

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Rom
  • Match: Janowicz – Gasquet
  • Spel: Janowicz +3,5
  • Odds: 1,80 @ Unibet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 19.00  

Nu ska det sägas att Janowicz är ruskigt stark på grus medan Tsonga nog håller underlaget som sitt sämsta.

Men det var inte helt oväntat. Som ni kanske läste igår spelades överspelet och det var ganska självskrivet att polacken hade en rimlig chans – någon han även har mot Gasquet.

Fransmannen har inte gått helt ren genom grussäsongen. Han förlorade mot Fognini i Monte-Carlo och Gimeno-Traver i Madrid. Nu i Rom lottades han mot Dimitrov som, precis likt Wawrinka, var slutkörd efter en tuff vecka i Madrid.

Janowicz har även haft problem men även en hel del otur, både med lottningar och i enskilda matcher. I Casablanca var han bättre än Kevin Anderson och i Barcelona fick han en formtoppad Ramos i första omgången.

Men det ser ut att ha lossnat lite för polacken som enkelt sopade Querrey av banan i Madrid och plockade set av Berdych i samma turnering. I Rom hade han vissa problem med vind och sol mot Giraldo men när de ytter omständigheterna inte längre spelade honom ett spratt var han helt plötsligt väldigt nära sin högstanivå.

Mot Tsonga pangade Janowicz in servar över 230 km/h och vann nära 80% av bollarna när förstaserven satt – ja, man förstår att han är svårbruten.

När polacken hittat känslan i stoppbollarna, hittat serven och slår perfekta grundslag, då kan han slå alla. Mot Tsonga gjorde han för övrigt inte ett enda misstag i egen serve.

Janowicz +3,5 spelas till 1,80