Janowicz har hittat bollkänslan efter några tunga månader medan världssexan Tomas Berdych tycks ha tappat sin.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Madrid
  • Match: Janowicz – Berdych
  • Spel: Janowicz +3,5 
  • Odds: 1,95 @ unibet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 12.00

Jerzy slog igenom ordentligt i Mastersturneringen ATP-Paris där han slog Tursunov, Kohlschreiber, Cilic, Simon, Tipsarevic och Murray. Att ta sig till final genom att slå ovannämnda spelare är en mycket större bedrift än att i en enskild match slå Nadal på grus (som Verdasco gjorde)

Men det är egentligen grus som är Janowiczs huvudunderlag. Han plockade tre CH-titlar på grus förra året. Inledande grusspelet den här säsongen ska man egentligen inte klaga på. Fölust mot Ramos 4-6,6-2,6-3 och mot Kevin Anderson 7-5,7-6 där polacken brände setbollar i andra.

Jerzy slog komfortabelt den hårdservande, men grussvaga Sam Querrey i första rundan i ATP Madrid. Så, även om resultaten inte gått med honom inledningsvis av grussäsongen har han absolut inte gjort bort sig.

Tomas Berdych då. Han har, med sin mått mätt, gjort bort sig ganska redigt. Förluster mot Fognini och Robredo – spelare han normalt ska slå. Samt ett tappat set mot Davydenko.

Underlaget i Madrid passar Janowicz bra. Hans hårda servar biter bra och är svårreturnerade samtidigt som kicken på andraserven skjuter tillbaka motståndaren långt bak i banan. Han spelar ofta smart och när stoppbollarna sitter. Då kan han vara omänsklig.

De har mötts en gång tidigare i år. Den gången vann Berdych med 6-3,6-7,6-3 och det liknande siffror jag ser framför mig idag. Risken att Berdych viker ner sig och förlorar i raka set ser jag som obefintlig med tanke på den mjäkiga poängskörden hittills i år. Men att tjecken skulle köra över Janowicz är nästan lika otänkbart.