Landslagsuppehåll nu och det innebär ingen fotboll från högstaligan i Spanien den här helgen. Men segunda division kör på som vanligt och i Jaen – Zaragoza tycker jag mig hittat ett riktigt bra spel. Ena laget störs av otroligt tunga skador och bör få det tufft. Häng på!

  • Match: Jaen – Zaragoza
  • Spel: Jaen (pengarna tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 1,78 @ unibet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Real Jaen är nykomlingar i segundan och har tillbringat större delen av sin tid i tredje och fjärdeligan i Spanien. Man placerar sig på en 14:e plats i dagsläget och det tror jag man är helt tillfreds med, det är till exempel bara tre poäng upp till en femteplats, så det är ingen fara på taket. Formen är dessutom väldigt god och ser vi till de fem senaste matcherna så har man tre segrar och ett oavgjort resultat på pluskontot. Nu är det inga tyngre lag som man besegrat förvisso, men jag slänger även in Zaragoza i det facket just nu. Stekhet hos hemmalaget är lånet från Granada, Jona, som nu gjort mål i sex (!) raka matcher. Han stukade foten i senaste vinstmatchen mot Barcelona B (3-0) och var länge ett frågetecken inför den här matchen. Men färska rapporter säger att skadan är mycket bättre och han är redo för spel.

I övrigt ser det bra ut hos hemmalaget som inte dras med några tyngre skador.

jaenjona

Zaragoza är också nykomlingar i segundan, även fast man kommer från ett annat håll än Jaen. Man blev av med en del spelare inför den här säsongen och som vanligt tar det tid att spela ihop laget med nytt material. Zaragoza har även öppnat riktigt svagt och placerar sig en poäng bakom Jaen på 15:e plats. Formen är även den väldigt svag och man kommer in här med två inspelade poäng på de fyra senaste matcherna. En stor anledning till den svaga formen är skador man har i truppen och det har knappast ljusnat på den fronten inför matchen mot Jaen. MontañésAcevedoAbraham och Luis García är alla viktiga spelare för Zaragoza och med dessa på frånvarolistan så tror jag man fortsatt kommer gå tungt.

Förutom dessa fyra namn har man även mittfältaren Paglialunga på skadelistan.


När det nu blev klartecken att Jona är spelklar för hemmalaget så tycker jag att man ska ha väldigt bra chanser här. Formen är bra och nu möter man ett skadeskjutet Zaragoza som helt saknar form. Unibeterbjuder 1,78 för spelet på Jaen, då med insatsen tillbaka på ett oavgjort resultat. Det spelet får sig en högre insats!

/e@sy