Bottenstrid i segundan där både Jaen och Alves ligger under strecket för tillfället på 48 inspelade poäng. Det är endast vinst som gäller för båda lagen här, något som borde innebära en öppen match med många chanser. Överspel?

  • Match: Jaen – Alaves
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,20 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 18:30

Real Jaen är nykomlingar i segundan och var tippade i botten av tabellen inför säsongen, något som även blev verklighet. Man ligger på en 19:e plats just nu och förutom att man måste vinna dagens match så måste man även ha tur med en del övriga resultat. Formen är inge vidare där man endast plockat en poäng på de tre senaste matcherna, dessutom har man haft måltorka under dessa matcher och inte gjort ett endaste mål framåt. Men två av dessa matcher har varit på resande fot, där Jaen inte haft någon större lycka under säsongen. Man är mycket bättre hemma på La Victoria där man plockat 32 av sina 48 poäng. Man har även en mycket intressant anfallare i Jona, som är lagets skyttekung den här säsongen på 15 fullträffar. Han har inte varit som bäst på slutet ska sägas, men det är en spelare som håller mycket hög klass i sina bästa dagar.
Hos hemmalaget stryker vi idag Joselu (2/0 mål), Montero (2/0 mål), Cruz (10/0 mål) och Jozabed (31/4 mål) som alla går skadade.

Deportivo Alaves är precis som Jaen nykomlingar i segundan och det är ingen större överraskning att man krigar för nytt kontrakt. Man ligger som nästjumbo just nu och vill man ha någon som helst chans på att klara sig kvar så måste det till tre poäng idag. Formen är lite bättre än hos hemmalaget där Alaves faktiskt plockat två segrar på de tre senaste matcherna, detta mot Lugo (1-0) samt senast mot Numancia (3-1). Det finns ett par intressant spelare offensivt i det här laget, där man faktiskt har hela ligans skyttekung Borja Viguera i anfallet. Att göra 25 mål i ett bottenlag är inte alls dåligt och det är väl inte allt för otippat att Viguera lämnar laget efter den här säsongen. Man har även lånat in Miroslav Stevanovic från Sevilla, som utan tvekan håller bra klass i segundan.
Hos gästerna stryker vi Toti (24/4 mål) samt Alex Ortiz (18/1 mål), i övrigt inga större avbräck.


Med tanke på att båda lagen behöver tre poäng så borde det som sagt öppna upp den här matchen ordentligt. Och som jag nämnt så finns det ett par kapabla herrar som ligger högt upp i skytteligan, så det är inte alls dött framåt. Överspelet är intressant med tanke på förutsättningarna och det får sig en insats strax under medel.

/e@sy