Efter en mindre gala i Polen så är UFC tillbaka på nytt med ett betydligt vassare kort och kampsport av absoluta världsklass. Strax innan det som får ses som den rejäla höjdpunkten med titelmöjligheter på spel så är det ytterligare en kombattant som slåss för sin chans till en framtida titelchans. Ett hyfsat otippat returmöte mellan Ronaldo Souza och Chris Camozzi har öppnats upp där storleken till favoritskapet, med all rätt, är ännu större den här gången. ”Jacare” ska stå som segrare och jag vill nog hävda att det kan gå förhållandevis fort även den här gången till ett någorlunda skevt odds.

  • Match: Jacare Souza – Chris Camozzi
  • Spel: Souza – rond 1
  • Odds: 2,10 @ Expekt
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 02.45 19/4

Drygt två år senare. Det var inledningen på en förlustsvit som varade i 4 matcher innan Chris Camozzi (21-9), i första hand en teknisk striker, fick söka sig till en annan organisation. Här har han fått en ny chans genom att, med förberedelser som har varit långt ifrån optimala, på kort varsel hoppa in som ersättare till en skadad Yoel Romero i något som med väldigt stor sannolikhet hade fått fram nästa titelutmanare efter Rockhold vs Machida (galans main event). Jag vill nog tro att Jacare ska ha mer än goda möjligheter till att tacka och ta emot.

Ronaldo ”Jacare” Souza (21-3), en flerfaldig världsmästare i brasiliansk jiu-jitsu, har varit lysande sedan han hämtades in till UFC med 4-0 via 3 avslut, däribland mot meriterade Mousasi och Okami som är nivåer över Camozzi. En fullkomligt briljant grappler som även har slipat på färdigheterna i sin stand-up där han även har visat upp riktigt fin power i högern. Jacare vann oerhört enkelt och behövde knappt 3 minuter senast de båda kombattanterna drabbade samman där något liknande får ses som troligt.


Utmanaren har allt att vinna, men brassen är minst ett och två nummer större där det i första hand ska vara klasskillnad på mattan. Minsta lilla lucka kan utnyttjas till ett avslut. Expekt sticker, likt ett antal gånger förr, ut relativt kraftigt på rondspelet med en större favorit tillika en slipad avslutare att eventuellt segra tidigt att jämföra med övriga spelbolag som placerar sig runt 1,4-1,5 ggr på att det här tar slut inom de inledande 5 minuterna. Jacare att stå som segrare via ett avslut i den första ronden spelas strax över medel.

/Puyol