Här har vi en direkt avgörande match mellan Italien och Uruguay om vilket av lagen som skall göra Costa Rica sällskap i åttondelsfinalen. Italien har bäst utgångsläge men fråga när om de lyckas stoppa Suarez o co i Uruguay?

Italien – Uruguay
Spel: Under 2.5 mål
Odds: 1.85 @ Unibet
Insats: 4/10
Spelstopp: 18.00 

Förutsättningarna inför matchen är enkla. Uruguay måste vinna för att ta sig vidare medan Italien är vidare vid oavgjort eller seger här. Är det något Italien är starka på så är det defensiven och det lär man utnyttja i den här matchen. Man kommer med största sannolikhet backa hem med större delen av laget och dra ned på bolltempot för att blixtra till så fort man får möjlighet. Man gjorde det med bra utdelning mot England och man såg vilka problem Uruguay hade i premiären mot ett Costa Rica som också backade hem och ”förstörde” spelet. Uruguay fick stora problem när de blev tvungna att föra spelet i den matchen och vi märkte mot England hur man trivdes med sina snabba omställningar.

italien  uruguay

Italien kommer försöka stänga matchen redan från start och spela 0-0. Skulle Uruguay göra mål så blir det samma sak där då man lär backa hem med hela laget för att stänga matchen. Oavsett åt vilket håll de eventuella målen kommer så vill lagen stänga matchen och det talar för en målsnål historia i mina ögon. Uruguay kommer få föra spelet mot ett kompakt Italien och jag har väldigt svårt att se hur Suarez o co skall lyckas få in fler än max 1 mål i den här matchen! Skulle man lyckas så måste Italien framåt och där möter man istället ett kompakt Uruguay och det är inte helt enkelt att få in någon boll då, man såg vilka problem de hade mot Costa Rica…

Något annat som talar för spelet är den häftiga värmen som vi har att vänta här då matchen spelas 13.00 lokal tid och det väntas bli över 30 grader varmt och luftfuktigheten kommer bli upp mot 80%! För Uruguays spelare är det kanske ingen större fara men Italien kommer plågas och därmed lär man slå av på tempot rejält i matchen och spela så mycket gåfotboll som möjligt.

Kort summering:
Italien är kända för sin starka defensiv och när man möter ett kontringsstarkt Uruguay så lär man backa hem med laget för att undvika motståndarnas vassa kontringar. Det väntas bli ruskigt varmt så räkna med ett Italien som vill ha mycket boll och som kommer dra ned på tempot rejält och det såg vi mot Costa Rica att Uruguay hade stora problem med. Frågan är om de löser dessa problem mot ett Italien som alltså går vidare vid oavgjort eller seger? Jag tror på en målsnål historia här som max slutar 1-1 alternativt 2-0 till något av lagen!