Dags för U21-EM och första matchen för både Italien och Sverige. Där jag tycker Italien bör ha en riktigt bra chans i den här matchen mot Sverige, för spelare för spelare är det klasskillnad enligt mig. Flera spela i Italienska laget är viktiga och ordinarie i Serie A och dom flesta är knappt ordinarie i Allsvenskan i svenska laget. Och när vi får ett så pass bra odds så finns det inte en chans att inte väljer att spela, men häng på vettja så går vi igenom detta.

  • Italien U21 – Sverige U21
  • Spel: Italien U21
  • Odds: 1.91 @ bet365
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Italien har ett väldigt spännande lag på pappret som sagt, där flera av spelarna är viktiga och ordinarie i lag som spelar i Serie A. Det är framförallt målvakten Marco Sportiello (Atalanta), backarna Alessio Romagnoli (Sampdoria) & Davide Zappacosta (Atalanta), mittfältaren Danilo Cataldi (Lazio) och anfallaren Domenico Berardi (Sassuolo) som är lagets centrallinje. Samtliga viktiga för respektive lag i Serie A. Men lägg även till flera andra spelare som är riktigt spännande så det är ett väldigt bra lag Italien har just nu. Tror till och med att man kan gå ända fram, med lite tur såklart. Och ska man göra det så bör ju ett överhajpat Sverige slås här.

Italien har mött ganska tuffa motståndare i vänskapsmatcher inför men ändå fått med sig hyfsade resultat, nu möter man ett betydligt enklare motstånd och jag tror att man vinner till slut. Det lär inte bli någon överkörning men jag tror man vinner utan att förta sig alltför mycket, så mycket bättre ska Italien vara här helt enkelt.

italien     SE

Sverige tog sig till EM när man slog ut Frankrike med 4-3 sammanlagt men det var ingen lätt match dom hade där. Nu tycker jag ju Italien är ett bättre lag än Frankrike så det blir ju ett snäpp högre nu. Sedan har man mött lite enklare motstånd inför EM än vad Italien haft vilket gjort att man fått bättre resultat, men frågan är om det inte gett mindre sammanlagt.

Nu har man även backen Emil Krafth (Helsingborg) borta och fick lämna återbud vilket såklart är ett avbräck, in kommer en helt doldis som jag inte tror någon hört talas om. En försvagning såklart. I övrigt så har man väl ett samspelt lag, men vi pratar alltså om spelare som spelar i Allsvenskan för det mesta och spelare som knappt är ordinarie. Det är på en helt annan nivå och tränar på en helt annan nivå. Sen är ju bollen alltid rund men normalt sett ska det vara svårt för Sverige här.


Italien har ett mycket bättre lag på pappret där flera av spelarna är ordinarie eller i alla fall har en viktig del i sina lag i Serie A. Man är en klass bättre än Sverige här och jag tycker man borde vinna här. Oddset man får är ganska generöst dessutom då jag hade tänkt mig ett odds kring 1.65-1.75 ungefär. Sverige har ett samspelt lag men inte alls samma nivå på spelare som Italien har. Och vi kommer säkerligen se prov på det i den här matchen. Sverige är lite överhajpat kan jag tycka och jag tror inte alls så mycket på dom denna gång. Nä jag spelar på Italiens U21 att vinna matchen till oddset 1.91. Insatsen ligger på lite över medel. Jobbba!!

/ L’orso