EM-fotbollen rullar vidare och vi har en mycket intressant åttondelsfinal framför oss idag då Italien – Spanien drabbar samman. Ett lågt Italien att vänta och därför känns ett hörnspel på Spanien klockrent. Häng på!

  • Match: Italien – Spanien
  • Spel: Spanien -2,5 hörnor
  • Odds: 1,94 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Italien hade inga större bekymmer att ta sig vidare från Sveriges grupp och kunde till och med kosta på sig att förlora den sista gruppspelsmatchen mot Irland. Imponerande insats mot Belgien i den första matchen men sedan tycker jag inte man imponerade allt för mycket mot varken Sverige eller Irland. Nu ställs man mot betydligt tuffare motstånd men taktiken lär bli samma som tidigare matcher under detta mästerskap. Man kommer ge bollinnehavet till Spanien, som förmodligen tagit det oavsett, och ligga lågt i försvarsspelet för att sedan försöka kontraslå spanjorerna. Kikar vi lite till hörnstatistiken hittills så blev det 8-6 i hörnor till Belgien, 4-4 mot Irland och mot Sverige lyckades man vinna hörnorna med 7-4. Men det är som sagt ett helt annat motstånd idag och jag tror inte att Italien är särskilt rädda för att släppa runt spanjorerna på inlägg längs kanten eller släppa till hörnor, då man är betydligt starkare i luftrummet. Kikar vi till andra änden av planen så vet vi att Spanien oftast spelar sig ur situationerna och inte bjuder på allt för många hörnor.

italienspanien

Spanien tog precis som Italien två raka segrar i gruppspelet och kunde sedan kosta på sig att förlora den sista matchen mot Kroatien. Jag tycker att spanjorerna hade relativt bra koll på kroaterna men laget visade att man är sårbara i omställningarna där man inte alltid hänger med. Men kikar vi till det offensiva så är man otroligt bollskickliga och det kommer bli ett stort bollinnehav idag mot ett Italien som kommer ligga på försvar. Jag tror knappast att Spanien får några större ytor att sticka in bollarna på i mitten av planen så det blir till att söka sig ut mot kanterna där ytterbackar Jordi Alba och Juanfran kommer fylla på för att mata inlägg. På det viset tror jag det kommer skapas många hörnor idag och ser vi till statistiken hittills detta EM så har spanjorerna ordnat den här linan i samtliga matcher. 14-3 mot Tjeckien och sedan 7-3 mot både Turkiet och Kroatien. Spanien har trots allt två nickstarka herrar i Pique och Ramos så man har nog ingenting emot att samla på sig hörnor. Tuffare motstånd idag men matchbilden kommer bli ungefär samma som tidigare matcher då Italien lär ha fokus på det defensiva.


Med förväntad matchbild idag så tycker jag att detta hörnspel känns bra. Visst är det lite chansartat med den här typen av spel men spanjorerna kommer tvingas till inlägg från kanterna och har vi bara studsen med oss ska man lösa denna lina. En medelinsats åker in på spelet.

/e@sy