Ryssland är kända för att dra ner på tempot och göra det snyggt mot blåbärsnationer. Det lär de göra mot lilla Italien också. Hur ska de ens undvika att göra mål med dessa stjärnor? Jag är säker på att det kommer rassla bakom stackars Bellissimo. Förhoppningsvis går några via Malkins klubba.

  • Match: Italien – Ryssland
  • Spel: Evgeni Malkin att göra 2 poäng eller fler
  • Odds: 1,70 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20.15

Det här är ett spel som är svårt att hitta många bra argument till, men kan man dominera mot Sverige, ja då ska man absolut tillochmed kunna åka ut på en skridsko och göra narr av Italien. Visst är det en fröjd att se på årets helt överlägset bästa spelare? Malkin har under flera säsonger i NHL öst in poäng och gjorde senaste säsongen 117 poäng. Det är ganska skapligt ändå. Han har fortsatt att visa storform i VM och leder poängligan på 13 popäng. Jag är Pittsburghfan och vet hur Malkin fungerar. När han är bra och har självförtroende så går han knappt att stoppa. Nu ska ryssarna möta spelare som har en klass jämfört med en halvdan allsvensk spelare, och de håller knappt den klassen ens. Jag har svårt att se att han inte ska kunna plocka hem minst 2 poäng här.

Ryssland har ett powerplay som ligger i topp i turneringen på hela 38,1%. Italien har ett kasst boxplay som ligger på fjuttiga 68,75%. Italien är dessutom det laget som  drar på sig flest 2-minutare där de ligger i topp på 32 stycken på 6 matcher. Och i och med att Malkin spelar från start i varje PP där han alltid ska ha puck så lär han kunna krita dit nåt poäng. Kan även tänka mig att ju längre turneringen går desto tröttare och mer omotiverade  blir de sämre lagen. Titta bara på Kazakstan och Tyskland.

Vi kör alltså ett spel på att Malkin ska göra minst 2 poäng och det gör ni hos Unibet till 1,70 i odds.

Lycka till!

/Heden