De regerande EM-finalisterna Italien tar emot ”blåbärsnationen” Malta i en VM-kvalmatch där frågan är hur många bollar ”gli azzurri” lyckas trycka in i nätet. Det ska vara klasskillnad och gör man det man ska så är möjligheterna goda här.

  • Match: Italien – Malta
  • Spel: Italien över 3,5 mål
  • Odds: 1,80 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.45

Matchen kommer spelas i Modena för att hedra de som föll offer för jordbävningskatastrofen här för en tid sedan. Förhoppningsvis så ska även det bidra till att italienarna visar upp sig från sin bästa sida.

Detta Italien ja, som charmade många under EM där man till slut plockade ett silver. Kanske inte lika mycket stjärnglans som det har varit under många tidigare år men trots detta ett lag med väldigt hög kapacitet. Inledningen (Bulgarien borta) var lite sisådär och här gäller det att studsa tillbaka med 3 poäng, vilket man kommer göra.

Till kvällens match saknas bl.a. Balzaretti på vänsterbacken samt viktige De Rossi på mitten. Så även både Maggio och Abate som det hade stått mellan på högerbacken. Något som inte påverkar det minsta mot detta motstånd och jag ser det snarare som något positivt då ersättarna bör vara pumpade till att visa upp sig och tillfället är verkligen perfekt för det.

Gästerna kan glädja sig åt att bortaresan från ön inte blir särskilt lång, men det är väl det och jag tror inte att man kommer få hurra över mycket mer under dessa 90 minuter. Laget består i princip endast av spelare från den inhemska ligan som knappast håller någon vidare klass och här kommer man få rikta sig på försvarsspel och ännu mer försvarsspel.

Dessa nationer har mött varandra 4 gånger genom historiens gång. Givetvis så har italienarna vunnit samtliga matcher med totalt 15 mål framåt.

Italien har en tendens till att inte ta ut sig alltför hårt när det vankas kval. Man brukar inte göra mycket mer än det som krävs, men besvikelsen efter endast en poäng i premiären samt förbundskapten Prandellis offensiva filosofi får mig att vilja tro att man kommer gå ut hårt här. Man bör kunna skapa en handfull chanser och är utdelningen där så borde man fixa 4 mål. Ett -3 handikapp är också ett alternativ till 2 ggr insatsen.

Det blir även ett sidospel på en målskytt. Pablo Osvaldo stod för båda målen senast och han har visat upp riktigt god form under säsongsinledningen även i klubblaget. Han ser ut att vara något lugnare och mer harmonisk att jämföra med hur han var under den andra halvan av förra säsongen. Att han kommer med i målprotokollet spelas till 1,65 med 2/10 units. Det spelet hittar ni hos Unibet, insatsen tillbaka om han inte kommer till start.

/Puyol