En ny gruppomgång av för-VM med förhoppningsvis ytterligare två fina fotbollsmatcher. Recife i den brasilianska östkusten står som värd när Italien och Japan ska göra upp om värdefulla poäng inför fortsättningen. Jag vill nog hålla italienarna som en bra favorit, men lockas främst av två individuella prestationer från samma spelare.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Confederations Cup
  • Match: Italien – Japan
  • Spel: Mario Balotelli, målskytt
  • Odds: 2,65 @ Nordicbet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 00.00 20/6

Italien vann sin premiär via 2-1 mot Mexiko och ett nytt bra resultat här så behöver man troligtvis inte vara fullt så lika bekymrat inför en toppmatch mot värdnationen Brasilien, en match som eventuellt kan visa sig bli något betydelselös. I överlag en bra insats senast där man var värda segern.

Japan, som tränas av italienske Alberto Zaccheroni, fick det desto tuffare mot den tidigare nämnde värdnationen där man var chanslöst trots att brassarna stundtals kunde slå av på takten. Japanerna har inte sett alltför vassa ut på slutet om man räknar in det asiatiska VM-kvalspelet och här väntar ännu en tuff uppgift för ett landslag som inte riktigt verkar vara inne i zonen.

Troliga startelvor,
Italien:
Buffon – Abate, Barzagli, Chiellini, Sciglio – De Rossi, Pirlo, Montolivo – Marchisio, Balotelli, Giaccherini
Japan:
Kawashima – Uchida, Yoshida, Konno, Nagatomo – Hasabe, Endo –  Okazaki, Honda, Kagawa – Maeda

1371427618000-06-16-2013-Mario-Balotelli-1306162008_3_4_r537_c0-0-534-712

Mario Balotelli är formstark och numera ett givet inslag i den italienska startelvan i den klassiska ”nummer 9″-rollen. Han har fått ett stort förtroende av förbundskaptenen Cesare Prandelli som i överlag har utvecklat Gli Azzurris anfallsspel, iallafall i en mer attraktiv riktning. Man är bra i de olika momenten där man agerar mer spelförande alternativt ställer om på ett effektivt sätt, där jag imponeras över hur man sätter sin främsta anfallare i spel. Balotelli stod för segermålet senast och hade ett antal möjligheter till utöver det, där jag förväntar mig att han kommer få chansen till att avsluta fler anfall inatt. Utöver att han är farlig inne i boxen så är han även en bra skytt utifrån, där han troligtvis även är först upp på att slå eventuella straffar. Japans försvarsspel imponerade inte direkt nämnvärt senast där jag misstänker att man kan få liknande bekymmer, om än inte fullt ut, även ikväll.

I nuläget sticker Nordicbet ut rejält där man betalar uppemot 2,65 på lagets mest troliga målgörare, där majoriteten av de övriga spelbolagen inte erbjuder mer än 2,20. Mario Balotelli spelas som målskytt.


Ytterligare ett spel som jag skulle vilja uppmärksamma:
Mario Balotelli, kortspel (gult eller rött kort) 2,95 (Expekt) 3/10 units

Väldigt få spelbolag som har ett odds ute på det här spelalternativet, och när det närmar sig 3 ggr så tycker jag nog att det börjar bli ruskigt intressant. Mario har som bekant ett speciellt humör och lär ha domarens uppmärksamhet även här. Trots att han har lugnat ner sig under Prandellis ledning så kan man fortfarande se tendenser till vad som kan hända när han inte är helt lugn och det börjar brinna till något. I premiärmatchen kom kortet visserligen till efter att han slet av sig tröjan efter målet, vilket är ytterligare ett moment. Kvällens match kommer blåsas av Diego Abal som är argentinare. Rent generellt anser jag att sydamerikanska domare har en tendens att hitta på märkliga saker.

/Puyol