Sista gruppspelsrundan och Italien är redan klara för 8-delsfinal efter ett fint försvarsspel mot Belgien men framförallt mot Sverige. Framåt är man väl inte som bäst men det spelar ingen roll när man har den defensiv man har, som är bäst i EM. Nu möter man ett Irland som kommer gå för seger och måste gå för seger annars är man ute ur EM. Det passar Italien perfekt som älskar att ställa om snabbt och såra motståndarna. Ser Italien med ett starkt försvarsspel vinna det här bekvämt.

  • Italien – Irland
  • Spel: Italien vinner och håller nollan
  • Odds: 3.50 @ Bethard
  • Insats: 3/10 Units
  • Spelstopp: 21.00

Italien imponerade stort mot Belgien där man spelade ett stabilt försvarsspel och ställde om snabbt när det vankades anfall. Man sårade Belgien flera gånger defensivt på det sättet och man vann också matchen med komfortabla 2-0 till slut. Mot Sverige valde man att backa hem helt självmant då man visste att Sverige inte hade något att komma med mot Italiens hyperstarka defensiv, och så rätt man hade. Sedan i andra halvlek kunde man växla upp lite och man hotade mer i offensiven för att till slut få utdelning i slutet av matchen och man är nu vidare från gruppen efter 1-0 mot Sverige.

Man har redan säkrat förstaplatsen då man har bättre inbördes med Belgien och kan därför spela helt utan press här, men vill samtidigt undvika förlust inför slutspelet. Dock möter man ett Irland som måste vinna för att ens ha chans på avancemang, vilket kommer passa perfekt för Italien som får försvara sig och ligga på kontring. Ser framför mig en match som den mot Belgien fast nu möter man ett betydligt sämre motstånd i Irland. För jag ser faktiskt inte hur Irland ska lyckas göra mål på Italien som har EMs bästa defensiv med idel Juventus-spelare i form av Buffon, Chiellini, Bonucci och Barzagli. Och där framför en De Rossi som alltid gör sin grej och städar.

italien    irland

Irland var det bättre laget mot Sverige i först matchen men fick bara 1-1 efter att man gjort ett självmål vilket var det enda som man fick emot sig på mål vilket är smått otroligt. Sedan mötte man Belgien och stod emot bra i 45 minuter för att sedan åka på en kontring och vips så förändrades matchen helt och man var tvunget att gå framåt. Då såg vi hur sårbara Irland är och Belgien kunde göra både 2-0 och 3-0 därefter. Och det har inte varit någon sprudlande offensiv från Irländarna direkt så ett defensivt blytungt Italien kommer inte känna någon oro direkt. Shane Long har sett sisådär ut och spelarna runt omkring likaså. Att döma från matchen mot Sverige känns lite fel då Sverige var extremt dåliga i den matchen.

Och nu är förutsättningarna så att man måste vinna för att ta sig vidare eftersom målskillnaden försämrades avsevärt efter 3-0 mot Belgien. Det betyder ju att det kommer bli som i matchen mot Belgien i andra halvlek. Då måste man blotta sig och inte spela den fotboll man trivs bäst med. Och det skulle ju passa Italien perfekt som känns solklara i defensiven och har snabba kvicka spelare offensivt som är mer ämnade för omställningsspel än att passa sig igenom ett försvar. Så jag tror det kommer bli en matchbild som Irländarna inte alls kommer trivas med och resultatet blir därefter.

———————————————————————————————————————————————————————

Italien med en riktigt bra defensiv och med ett bra omställningsspel har gjort så dom nu är gruppetta med 6 poäng inför sista omgången. Trots redan klar gruppetta tror jag ändå man går segrande ur denna match. Irland måste nämligen blotta sig bakåt då dom måste vinna denna match. Vilket gör att Italien kan ställa om snabbt på dom som emot Belgien. Men hur nu Irland ska lyckas göra mål ser jag jag inte alls. Jag spelar Italien att vinna och hålla nollan till oddset 3.50. Insatsen lite under medel. Kämpa!!

/ L’orso