Ikväll är det dags för ett avgörandets stund kommit till Grupp C. Italien skall försöka ta tre poäng mot Irland, som redan är utslaget ur turneringen.

* Match: Italien – Irland
* Spel: Italien vinna bollinnehavet
* Odds: 1,35 @ Betsafe
* Insats: 10/10
* Spelstopp: 20:45

Förutsättningarna inför den här matchen är väl egentligen ganska självklara. Efter att Italien inlett med två stycken kryssmatcher, mot Spanien och Kroatien, är det nu ett måste med en seger. Man kan prata om att det finns en möjlighet att historian med 2-2-matchen upprepar sig igen, men det är ju i ärlighetens namn inte viktigt för Italiens del just nu. Det man behöver göra är att vinna sin match, och att lägga fokus på Spanien – Kroatien just nu är korkat.

Italiens motståndare, Irland, är som bekant redan utslaget ur turneringen. Det efter två glasklara förluster mot Spanien (0-4) och Kroatien (1-3). Inför turneringen stod Irlands hopp till det stora hjärta och det imponerande försvarsspelet som laget visat upp på senare tid. Dessvärre, för Irlands del, brast framför allt försvarsspelet. När försvarsspelet ska vara lagets stora styrka är det ju beklämmande hur man kan lyckas med att släppa in sju stycken mål på två matcher.

Därför får Italien en något lättare resa i kvällens match, då man möter ett Irland som möjligen kommer ha svårt att motivera sig till 100 % i den här matchen. Det är väldigt lätt att prata om att man vill stå upp för landet, visa hjärta och visa folket att man är bättre än vad de två inledarna matcher vittnat om, men när det väl kommer till match, och man är utslagna, är det svårt att få fram den där extra glöden, som annars hade funnits där.

Till den här matchen har jag fått syn på ett riktigt guldodds. Så här långt i EM har jag fokuserat mycket på statistikspel, exempelsvis bollinnehav, och det har faktiskt varit väldigt succéartat. Att man erbjuds 1,35 på att Italien äger mest boll i den här matchen är otroligt generöst. Naturligtvis får man ha i åtanke att Italien inte är det utpräglade ”bollinnehavs-laget”, som Spanien är.

Men i den här matchen, med förutsättningarna som råder, kommer Italien inte ha några som helst problem med att trycka tillbaka Irland.

Därför blir det ett maxspel på att Italien vinner bollinnehavet @ 1,35 hos Betsafe.

/Mikel