Väldigt trevligt träningslandskamp ikväll då Italien och Brasilien drabbar samman på Stade de Genéve i Schweiz. Det är världsstjärnor på varenda position här och med tanke på att det är träningsmatch känns det här spelet bra.

  • Match: Italien – Brasilien
  • Spel: båda lagen gör mål
  • Odds: 1,80 @ expekt
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Italien har öppnat sitt VM-kvalande på ett förväntat sätt med ett kryss i öppningsmatchen borta mot Bulgarien (2-2) för att sedan plockat tre raka vinster mot Malta (2-0), Armenien (2-1) och våra grannar från Danmark (3-1). Man har alltså bara hållit nollan intakt mot Malta och det får mig att fundera på hur man ska kunna stå emot Brasiliens världsstjärnor ikväll. Jag tror knappast man håller någon nolla men samtidigt kan jag inte se hur man ska gå mållösa framåt med den offensiv som man har. Oklart ännu vilka som spelar på topp för Italien idag men med anfallare som Osvaldo, Balotelli och El Shaarawy så tycker jag det ser bra ut för ett italienskt mål här oavsett hur man ställer upp. Laget har träningsspelat mot Frankrike (1-2) och Holland (1-1) under uppehållet för VM-kvalet och då har ju som ni ser det här spelet suttit båda gångerna.

Tänkbar startelva Italien:

Buffon, Maggio, Bonucci, Barzagli, De Sciglio, Pirlo, Marchisio, De Rossi, Giaccherini, Balotelli och Osvaldo.

Brasilien och dess offensiv behöver ingen närmre presentation då man bara kan nämna namn som Neymar, Hulk, Oscar, Kaká, Fred m.fl. Kul även att Diego Costa finns med i truppen då han gjort en riktigt bra säsong i Atlético Madrid. Med dessa spelare jag nämnt kan jag inte se hur Brasilien ska gå mållösa ikväll, det är dessutom väldigt sällan som man inte gör något mål framåt. På de tio senaste vänskapsmatcherna så har man gjort mål i alla matcher, något vårat svenska landslag fick erfara i 3-0 förlusten förra hösten. Men så fort man stött på lite bättre landslag så har man även släppt in mål, jag tänker då på lag som man mött nu på slutet i Argentina (1-2), Colombia (1-1) och England (1-2).

Startelva Brasilien:

Julio Cesar, Daniel Alves, Thiago Silva, David Luiz, Filipe Luis, Fernando, Hernanes, Oscar, Hulk, Neymar och Fred.


Detta är en träningslandskamp och därför tror jag inte man kommer ha samma fokus på försvarsspelet som man skulle haft i en tävlingsmatch. Bägge dessa lag har en offensiv som heter duga och det öppnar verkligen upp för det här spelet. Expekt erbjuder 1,80 på att båda lagen gör mål, det hugger jag med en medelinsats!

/e@sy