Tennisveckan lider mot sitt slut och finalerna börjar närma sig. Ju närmare final desto svårare blir det att hitta spel, men nu tycker jag att jag har hittat ett bra spel. Istomin som har haft ett mini uppehåll är nu tillbaka med stormsteg samtidigt som Roddick verkar vara kvar i sitt uppehåll. Två stycken servekanoner dock en med bättre form som gör att jag rör detta spelet.

  • Speltips – Istomin att vinna matchen
  • Liga – ATP San Jose
  • Odds- 2.75 @ betway
  • Units – 3/10
  • Spelstopp – 04.00

 

Istomin kom tillbaka efter sitt lilla uppehåll till denna turneringen i San Jose. Han började mot Querrey där han inte imponerade i första set men i dom två andra seten så dominerade han fullständigt. Samma sak i förra rundan mot Russell där han var dominant och krossade honom totalt. Istomin har en riktigt bra serve där han kan rädda sig ur knepiga situationer och sätta i den mer dominanta positionen när bollen väl kommer till spel. Han har riktigt bra grundslag, hans backhand och forehand har han bra tryck mer, speciellt hans backhand där han sätter sin motståndare under stor press. Han har även helt okej nätspel, enda nackdelen är nog hans defensiva spel då han är ganska stor men det har förbättrats.

Roddick spelade förra matchen emot Denis Kudla, en spelare som mest håller till på Challenger nivå och är en okej spelare där. Han hade enorma problem emot denna spelaren då han pressades till ett tredje och avgörande set där Kudla var ett break upp men vart nervös och slarvade bort den matchen. Roddick servade inte bra och hans grundslag var inte heller bra, han gjorde mycket misstag och det har man inte råd med mot Istomin då han troligtvis kommer att vara snålspelande och köra på sitt spel med tryck. Om Roddick hamnar på defensiven vilket han kommer göra med den formen han har kommer han få stora problem mot Istomin.

Lycka till!

/Lidde