Grupp A i U21-EM avslutas idag när värdnationen Israel möter England. Israel har fortfarande en liten chans att ta sig vidare till semifinal men då måste man vinna här och dessutom göra en del mål, något som öppnar upp för mitt spel i matchen.

  • Match: Israel U21 – England U21
  • Spel: Över 2,5 mål i matchen
  • Odds: 1,75 @ expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Israel står alltså som värdnation och på man har hittills plockat en poäng i detta EM, en poäng som kom i öppningsmatchen mot Norge där man spelade 2-2. Norge kvitterade i matchens sista minut och det var ett väldigt dråpligt mål för Israel som nu måste ha en hel del tur för att ta sig vidare till semifinal. I andra matchen hade man det riktigt tufft mot Italien och det blev inte lättare då Golasa fick syna det röda kortet redan efter 37min, detta efter en riktigt ful tackling som helt klart var värt ett rött. Efter detta rasade Israel ihop och man ska faktiskt vara glada över att det bara stannade vid 4-0. Men redan innan utvisningen tyckte jag att Israel hade problem i försvarsspelet och det lär inte bli bättre idag då man måste framåt och göra en del mål. Man har som sagt chans att ta sig till semifinal men då måste man vinna stort här samtidigt som Norge åker på en smäll mot Italien.

Golasa är avstängd här efter det röda mot Italien, i övrigt ser man ut att mönstra ordinarie lag.

englandhenderson

England har inte haft något bra EM och det står redan klart att man inte kommer avancera från sin grupp efter två raka förluster. Man inledde med 0-1 mot Italien och det är väl inte mycket att orda om då det italienska laget ser starka ut för dagen och är otroligt samspelta. Men man fick även stryk mot Norge med hela 3-1 och trots att man hade hela 70% bollinnehav så var det Norge som skapade de hetaste chanserna och framförallt satte sina chanser. England har faktiskt inte gjort ett spelmål i den här turneringen då målet mot Norge kom på straff från lagets stjärna Jordan Henderson (bilden). Men nu ställs man mot ganska beskedligt motstånd och trots att man inte har något avancemang att spela för så ger man ändå allt när man drar på sig en landslagströja.

Henri Lansbury saknas sedan tidigare och tränare Stuart Pearce har deklarerat att han kommer rotera en del i startelvan.


Israel måste trycka på framåt då det troligtvis kommer krävas en vinst med minst 2-3 mål här om man ska ha chans på avancemang. Detta i kombination med att man blir påeldade av hemmapubliken gör att man förmodligen kommer glömma bort defensiven en del. England har inte gjort något spelmål ännu men man skapar ändå en del chanser och har kvalité i truppen. Över 2,5 mål i matchen spelas med en insats strax över medel.