john isner John Isner servar mycket bra just nu. Underlaget i Cincinnati gynnar storservare betydligt mer än i Montreal. Jag tycker amerikanen bevisade att förlusten mot Pospisil berodde mycket på omständigheterna runt omkring. Han hade spelat många matcher på kort tid och behövde med all säkerhet prioritera bort antingen Montreal eller Cincinnati – det tycks som att det blev Montreal.

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Cincinnati
  • Match: John Isner – Richard Gasquet
  • Spel: John Isner
  • Odds: 2,00 @ ladbrokes
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 18:00

John Isner servar mycket bra just nu. Underlaget i Cincinnati gynnar storservare betydligt mer än i Montreal. Jag tycker amerikanen bevisade att förlusten mot Pospisil berodde mycket på omständigheterna runt omkring. Han hade spelat många matcher på kort tid och behövde med all säkerhet prioritera bort antingen Montreal eller Cincinnati – det tycks som att det blev Montreal.

Isner servade in 17 ess på 10 servegem mot Mayer. Alltså, nästan två ess per servegem. Antal servar som inte kom i spel gick över 65%. Ett helt otroligt snitt, samtidigt måste man säga att Mayer inte var särskilt het i öppningsrundan. Han gjorde fem dubbelfel och hade en förstaserve som snittade 45% – Då blir man breakad tre gånger, även om motståndaren heter John Isner.

Mot Isner kommer dagen motståndare Gasquet inte ha råd att lalla runt som han gjort de senaste matcherna. I Montreal mötte han Nishikori i andra rundan och såg totalt bedrövlig ut. Man trodde efter första set att Gasquet faktiskt inte kunde bli sämre, men jag har nog aldrig sett Gasquet så dålig som i kvarsfinalen mot Djokovic. Det var som att bollarna verkligen inte kunde gå innanför linjerna och fransmannen blev totalt krossad, utan att världsettan behövde förta sig.

Om John Isner lyckas bryta Gasquet en gång kommer det att räcka väldigt långt. Många gånger till seger och med tanke på fransmannen två senaste matcher, och med tanke på att Isner har publiken i rygger, och med tanke på att Gasquet inte hunnit förbereda sig särskilt väl – så tror jag att Isner vinner den här matchen ca 60% av gångerna.

Inbördes leder Gasquet med 2-1 där Isner, overkligt nog, vann grusmatchen. Lite andra förutsättningar idag och om Isner bryter fransmannen i första set så lär Gasquet ställa in siktet på US-Open istället.

2012 åkte Gasquet i förstarundan mot Milos Raonic vars spelstil är identisk med Isner. Fransmannen har alltså inga poäng att försvara här, men en fjärderunda i US-Open sedan förra året.

Dubbla pengarna är för trevligt för att motstå.