john isner Med tanke på hur John Isner servar i dagsläget så känns revansch-matchen mot Del Potro väldigt öppen. Det kommer knappast bli någon kollaps som i finalen i Washington.

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Cincinnati
  • Match: John Isner – Juan Martin Del Potro
  • Spel: Över 23,5
  • Odds: 1,87 @ pinnacle
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 19:00

Förutsättningarna är betydligt gynnsammare ikväll än vad de var i Washington. Underlaget snabbare, luften tunnare och energin finns kvar. Båda spelarna servade som hästar i respektive kvartsfinal. Del Potro hade en handfull servegem som var över på mindre än minuten.

John Isner var faktiskt hästlängder bättre än världsettan igår. Att amerikanen tvingades vinna första set i tiebreak var en skam och att sedan världsettan vann andra set efter att amerikanen bränt ett dussintal breakbollar – det var inte helt rättvist.

Men Isner levde mycket på Djokos misstag, samma grej kommer med all säkerhet inte hända ikväll. John Isner har spelat mycket bättre i Cincinnati än vad han gjorde i Washington – och som alla vet har amerikanen en av tourens största vinnarskallar.

Del Potro fick en svacka efter ungefär en timme mot Tursunov. Då såg det ut som att han inte orkade längre, men han tog sig samman och pulveriserade den ryske veteranen i avgörande set.

Med tanke på att Del Potro har spelat över 23 games i 4 av 5 senaste matcherna och att John Isner har 46 tiebreak på 50 matcher i år talar rätt mycket – eller snarare, allt, för att det även blir ett tiebreak ikväll.

Isner servade otroligt smart mot Djokovic. Han tog av lite fart på förstaserven och gick på placeringen istället. Han satte otroliga 74% av förstaservarna och vann nästan 80% av dom.

Del Potro var inte mycket sämre. 69% förstaservar är jättehögt och även han vann 80% av dessa samtidigt som han sköt in 15 ess på 13 servegem.