Förberedelserna inför EM är i full fart och idag får vi se Island ta emot ett Portugal i en kamp om att försöka etablera en god kemi inför kommande mästerskap. Island är normalt sett, tro det eller ej, en riktigt bra handbollsnation där man fått fram ett antal stjärnspelare medan Portugal tvärtemot inte har något med denna sport att göra. Island är med i EM, det är inte Portugal och det borde egentligen säga sitt. Man är det bättre landslaget och jag tror man kör över Portugal i dagens match för att sätta ett gott självförtroende i truppen. Häng med!

  • Match: Island – Portugal
  • Spel: Island -5,5
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Portugal finns det egentligen inte så mycket att orda om. Man är ett mediåkert handbollslandslag med fåtal bra spelare. Varken jag eller några experter kan så mycket om denna trupp och från när jag föddes tills nu har jag inte sett några framgångar för denna nation inom handbollen. Island som är dagens motståndare, erhåller en helt annan kaliber och då man dessutom vill etablera en god kemi inför kommande mästerskap, tror jag man krossar detta PortugalAvslag!

Över till Island där det finns betydligt mycket mer att snacka om. Man har hamnat i en grupp med KroatienNorge samt Vitryssland vilket får anses vara riktigt bra då man vanligtvis bör slå de två sistnämnda och förlora mot gruppfavoriten Kroatien och därmed åka vidare som tvåa. Flera spelare i detta landslag spelar på internationell nivå och då tänker jag framförallt på stjärnan Palmarsson som är nyckeln till framgång. Får han igång sitt spel så lär det smälla fint bakom motståndarna. Sigurdsson är gammal och grå men är fortfarande en av världens bästa kantspelare. Det finns som sagt material att få ut något med och då man möter ett Portugal som inte har något speciellt att kämpa för, tror jag man visar upp sin styrka. Man vill gå in i ett mästerskap med gott självförtroende samt en god kemi och den ska man etablera i sådana här träningsmatcher.

Så vad blir mitt lir? Island ska bara vinna detta och jag väljer att lira en handikappslina som ser rimlig ut. Island -5,5 liras till en insats på strax över medel!