Båda lagen gjorde starka insatser i fredags och inför det här mötet vet man att det lag som vinner går förbi Sverige och upp på andraplatsen bakom Tyskland. Jag tror på en spännande drabbning mellan två lag som går för seger.


Irland – Österrike
Spel: Båda lagen gör mål i matchen
Odds: 2.00 @ William Hill
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.45

Irland krigade på riktigt bra senast mot Sverige och jag tror alla läsare såg den matchen. Irländarna är svåra att slå och de krigar alltid genom hela matchen. Nu har de en otroligt viktig match framför sig då man i princip måste vinna mot Österrike för att få ett så bra utgångsläge som möjligt inför de avgörande matcherna. Man ligger på samma poäng som Österrike och vid seger här går man upp på andraplatsen bakom Tyskland. I detta gruppspelet har man åkt på rejält med stryk i en match och det var på hemmaplan mot Tyskland där man åkte på stryk med hela 1-6! Om man bortser den matchen så har man segrar mot borta mot Kazakstan (2-1) och borta mot Färöarna (4-1). Som ni ser blir det ofta mål åt båda hållen när Irland spelar förutom nu senast mot uddlösa Sverige…

Österrike som kommer på besök har sett riktigt bra ut senast tiden och i fredags körde man över Färöarna med hela 6-0 på sin hemmaplan! Man har även kört över Kazakstan på hemmaplan med 4-0 men samtidigt blev det bara 0-0 borta mot Kazakstan så den här matchen är väldigt viktig för laget då man behöver poäng för att hänga med i striden om kvalplatserna. När man mötte gruppledarna Tyskland på sin hemmaplan förlorade man med 1-2. Det finns mycket offensiv kraft hos Österrike och jag tror de kan få in en boll här då man behöver poäng!


Robbie Keane saknas för Irland!

Irland får klara sig utan viktige Robbie Keane här då han skadade sig senast mot Sverige. Man har istället kallat in Wolverhamptons Kevin Doyle. Man saknade mittfältaren Glenn Whelan mot Sverige men det mesta talar för att han är tillbaka här och kan hoppa in på mittfältet.

Irland behöver verkligen vinna den här matchen och jag blev imponerad av lagets energi mot Sverige senast. Nu spelar man inför sina hemmafans igen och man vill knappast upprepa storförlusten mot Tyskland senast. Det är bara vinst som gäller nu och man lär sätta fart redan från start. Österrike vet hur viktig matchen är och minst en poäng här är otroligt viktigt för laget!