Tillskillnad från hur det ser ut i Europa och Sydamerika så börjar kvalspelet på den här kontinenten närma sig sitt slut. Tre matcher återstår för respektive lag som hör till i den jämna grupp A och på Azadi Stadium, inför möjligtvis 100000 pers, ska Iran och Sydkorea göra upp om värdefulla poäng. Mitt drag för dagen.

  • Match: Iran – Sydkorea
  • Spel: Hemmalaget att INTE göra mål
  • Odds: 2,90 @ Expekt
  • Units: 3,5/10
  • Spelstopp: 18.30

Sydkorea leder gruppen på 7 inspelade poäng medan Iran står på 4 poäng tillsammans med två andra lag (5 nationer i gruppen). Kvällens hemmalag har satt sig i en svår sits  efter svaga resultat medan gruppens största favoriter har gjort det man kan förvänta sig av dom så här långt.

Koreanerna inledde med två raka kross där det senaste krysset får ses som ett mindre olycksfall på jobbet. Man har ett relativt erfaret lag, några av de yngre spelarna såg ni bl.a. i sommarens OS, och att missa VM med den här truppen är otänkbart. Jag skulle bli väldigt förvånad om man inte vann gruppen.

Av det jag har sett av Team Melli (Iran) mot slutet så står det klart att man kan vara ruskigt uddlöst ibland. Man saknar kreativitet och en naturlig målgörare vilket syntes mot både Libanon (0-1) och Qatar (0-0), och då ska det nämnas att dagens motstånd är något före i utvecklingen att jämföra med lagen man har mött hittills. Den mest troliga målskytten (anfallaren med bäst målsnitt i truppen) är Ashkan Dejagah, fd tysk U21-landslagsman och numera Fulham, men han har gått skadad, är matchotränad och inte i form.

Ett mål på 3 matcher i den här gruppen är lika iskallt som det låter och långt ifrån otänkbart att man bygger på dom svaga siffrorna här.

Sydkorea har, oavsett hur Iran har sett ut, respekt för motståndet på den här arenan. Jag har därför en känsla av att koreanerna skulle vara ganska nöjda med en poäng och att man kommer spela hyfsat försiktigt.  Av tradition så brukar mötena lagen emellan bli hyfsat tighta och målsnåla. En koreansk poäng här och man ska så gott som vara klart för Brasilien 2014 – går in för att stänga butiken?

Fastnade allra mest för det här objektet i den här matchen, baserat på hur krampaktigt Irans anfallsspel har varit på sistone. Jag testar ett spel på Sydkorea att hålla nollan, eller Iran att inte göra mål beroende på hur man vill se på det, med en insats strax under medel.

Ett mindre spel vid sidan av huvudnumret:
Oavgjort 3,20 Bet365 1,5/10 units

/Puyol