OBS SPELSTOPP 14.30! Det är dags för första matchen av Asian Cup och Irak möter Indonesien här och matchen spelas på neutral mark (Dubai). Det ska inte vara något snack om vilket lag som ska vinna, frågan är bara med hur mycket man vinner?Irak – Indonesien
Spel: Handicap (0-2) 1
Odds: 1.80 @ Nordicbet
Insats: 8/10
Spelstopp: 14.30

Irak och Indonesien hamnade i samma grupp som Kina och Saudi Arabien och jag känner mig helt säker på att Indonesien kommer vara en slagpåse i den här gruppen och det gäller verkligen för Irak att man kommer ut heltända här. Så räkna med full fart framåt för Irak i den här matchen!

Irak ska givetvis vara det bättre laget här då man har många spelare med stor erfarenhet av spel i landslaget och som är duktiga. Man måste inleda med seger här för att inte tappa mark mot Kina och Saudi Arabien. Jag håller Irak som favoriter till att vinna den här gruppen då man bland annat slog Saudi Arabien med 2-0 i Gulf Cup  i början av Januari. Man gick till final i den turneringen där man förlorade mot Förenade Arabemiraten i förlängning. Efter den matchen har man bara spelat en träningsmatch som genrep mot Malaysia som är i något vassare än Indonesien och den matchen vann man med klara 3-0.

Indonesien är givetvis inte mycket till landslag. Nästintill samtliga spelare i laget spelar i den Indonesiska ligan och lagets ”stora stjärna” Irfan Bachdim gick nyligen till Chonburi FC i Thailand. Lägg därtill att man är mer som ett U23 landslag då nästan alla spelare är under 23 och saknar rutin. Det säger det mesta om det här laget? Som jag skrev ovan så krossade Irak Malaysia i en träningsmatch, samma Malaysia mötte Indonesien i början av December förra året och förlorade med 2-0.  Man mötte sedan Jordanien i en genrepsmatch förra veckan och man blev brutalt överkörda med 5-0 i den matchen och enligt uppgifter gick Jordanien på halvfart större delen av matchen…


Younis Mahmoud öser in mål för
Irak och
han gör minst 1 idag!

Det ska inte vara något snack om att Irak är bättre än Indonesien på alla positioner och man ska bara vinna det här. Jag väljer det höga handicapet att Irak ska vinna med 3 mål eller fler då man behöver en bra målskillnad för att bli gruppvinnare här om man skulle klanta sig mot Kina eller Saudi Arabien!