Båda lagen har siktet inställt på play-off, dock är det Wigan som ligger närmast och det är nog bara en tidsfråga innan man tar sig in på topp 6. Wigan har storspelat senaste tiden med vinster mot bland annat Manchester City i Cupen. Ipswich som har kännbara avbräck i laget kan få en tuff eftermiddag.

Match: Ipswich – Wigan
Spel: Wigan 0
Odds: 1.98 @ Bet365
Insats: 5/10 units
Spelstopp: 15/3 16:00

Ipswich ligger inte långt efter och drömmen om play-off lever vidare. Inför denna match ligger man på 9:e platsen 4 poäng efter sista play-off platsen. I senaste matchen tog man en viktig seger när bottenlaget Yeovil besegrades med 1-0 borta. 2-1-2 på dom fem senaste och hemma denna säsong har man 9-4-4 med 25/15 i mål. Ipswich har spelat överlag stabilt senaste tiden och här hemma brukar man inte ge bort något gratis till gästande lag. Man har sannerligen känt av att David McGoldrick lagets stora målgörare saknas på grund av skada, och det är möjligt att han blir borta resten av säsongen. Saknas gör också Anthony Wordsworth, frågetecken finns på Frank Nouble inför denna match.

jordi-gomez-wigan

Självförtroendet är stort i Wigan efter att man förra helgen vann mot City med 2-1 i Fa-Cupen. I veckan som var vann man hemma mot Sheffield W med 1-0 och Wigan har nu 5-0-0 på dom fem senaste matcherna i Championship. I tabellen ligger man på 7:e platsen och är det lag som har störst chans att lyckas med att ta sig in på topp 6 och play-off av dom lag som just nu ligger utanför topp 6. Laget har spelat riktigt bra senaste tiden och visat att man har nerverna på rätt ställe. Man har dessutom vunnit mot dom flesta konkurrenterna om play-off vilket gjort att man har den fördelaktiga plats man har i tabellen just nu. Borta denna säsong har man spelat 7-2-8 med 18/16 i mål. Chris McCann är borta och förmodas så vara under en längre tid, saknas gör också Gary Caldwell och Ben Watson.

Ipswich har gjort det bra så här långt och visst har man fortfarande chans på play-off. Att McGoldrick saknas har inte direkt hjälp laget och det märks. Wigan fortsätter att imponera och för dagen ser man svårstoppade ut, man har gjort det bra ifrån sig på bortaplan den senaste tiden och har nu tre raka vinster på bortaplan och frågan är om inte den fjärde kommer här. Ipswich är inte lätta att möta hemma och det vet Wigan om, Wigan som för övrigt har vunnit dom tre senaste mötena lagen emellan. Jag tror att Wigan tar ytterligare ett kliv mot play-off och tar hem alla poängen i denna match, jag väljer dock att fega och spelar Wigan 0 och garderar ett oavgjort resultat då Ipswich ställt till det för många lag på hemmaplan.