Ipswich har vaknat till den senaste tiden och nu ställs man mot ett oerhört starkt bortalag i Watford. Den här matchen känns väldigt spännande på förhand och jag tror på målkalas!


Ipswich – Watford
Spel: Över 2.5 mål i matchen
Odds: 1.90 @ Pinnacle
Insats: 7/10
Spelstopp: 20.45

Ipswich ligger 4 poäng ovanför nedflyttningsstrecket och man är givetvis i behov av poäng. Man har gjort det helt okej den senaste tiden då man har 2-1-2 som formrad på sina 5 senaste matcher. Värt att nämna är att segrarna och den oavgjorda matchen har kommit på hemmaplan där man trivs allra bäst. Senast slog man Blackpool hemma med 1-0 och före det krossade man seriesexan Middlesbrough med 4-0 och före det blev det 1-1 mot Barnsley så hemmaformen är god men nu möter man tuffare motstånd än senaste tiden…

Ipswich har 5-5-6 som resultatrad på sin hemmaplan och 22-22 i målskillnad vilket tyder på att det ofta blir mycket mål när Ipswich spelar på sin hemmaplan. Nu möter man dessutom ett väldigt starkt bortalag så det mesta talar för att lagen gör minst 1 mål vardera här! Watford är seriens bästa bortalag med raden 9-2-5 och 36-24 i målskillnad. Som ni ser blir det väldigt mycket mål när Watford spelar på bortaplan och det talar verkligen för spelet här!

Watford ligger i toppen och kämpar om direktplatserna upp till Premier League. Man ligger på tredje plats i tabellen och har 3 poäng upp till direktplatsen till Premier League! Formen är helt okej för laget men framförallt målformen hos laget imponerar enormt mycket! Man har gjort 15 mål framåt på sina 6 senaste matcher och de tre senaste matcherna har man gjort 8 mål framåt så att offensiven imponerar är det inte snack om. Man har även en stark defensiv men den har haft en tendens att svaja lite på senare tid och det talar för spelet här då Ipswich är ett starkt hemmalag som gör mycket mål!


Watfords sylvasse anfallare Matej Vydra
bör göra minst 1 mål här!

Ipswich har positiva nyheter då lagets inlånade anfallare Daryl Murphy är tillbaka efter skada. Även lagets målvakt Loach och mittfältare Lee Martin börjar tillfriskna och kan vara aktuella för spel här. Saknas gör däremot duktiga mittfältaren Wordsworth som är skadad.  
Watford får tillbaka försvararen Joel Ekstrand här men man saknar fortsatt Hoban och Fitz Hall plus att Daniel Pudils medverkan i matchen är ett frågetecken.