Lagens formkurvor pekar bokstavligt åt olika håll, Ipswich har sett stabila ut senaste tiden och har siktet inställt på play-off, man är endast tre poäng bakom och har nu chansen att knappa in. Blackpool som inte har en enda vinst på dom 14 senaste försöken bör få det svårt.

Match: Ipswich – Blackpool
Spel: Ipswich
Odds: 1.83 @ Pinnacle
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 15/2 16:00

Ipswich är nu obesegrade på dom fyra senaste matcherna, i senaste matchen spelade man 2-2 borta mot Barnsley och i matchen innan den vann man hemma med 1-0 mot Bolton. En viktig seger bland som senaste matcherna är den som kom hemma mot Reading när Ipswich vann med fina 2-0. Reading som just nu innehar den sista play-off platsen och Ipswich som närmast jagar bakom, det skiljer tre poäng mellan lagen och det är detta Ipswich siktar på och man är inte långt borta nu. Hemma denna säsong har man spelat 8-3-4 och24/15 i mål, man har denna säsong gett ett stabilt intryck hemma på Portman Road. Mick McCarthy kommer att testa Luke Hyam sent men som det verkar är han tillbaka i spel i denna match, Paul Taylor kan också vara tillbaka efter att ha saknats i senaste matchen i övrigt inget nytt.

McCarthy-ipswich

För Blackpool ser det riktigt jobbigt ut och det är i princip fritt fall i tabellen just nu, man ligger på en 16:e plats med 34 poäng och fem tillgodo till strecket. Man har nu tretton matcher utan vinst och tio av dom är förluster. I senaste matchen lyckades man få 1-1 hemma mot Nottingham efter en sen kvittering. I övrigt är det inte mycket som stämt för laget senaste veckorna. 3-4-8 på bortaplan denna säsong och 13/27 i mål, man ligger också på en tredje plats med flest insläppta mål på bortaplan denna säsong. Och det ska nog mycket till för att laget ska lyckas vända på denna smet och börja vinna igen. Ricardo Fuller är tillbaka i anfallet i denna match, senaste nuförvärven David Goodwillie och Elliot Grandin hoppas vara spelklara snart. Tom Barkhuizen och Bobby Grant saknas även i denna match.

Ipswich har vunnit dom två senaste mötena och det finns väl egentligen inte mycket som talar för Blackpool i denna match, Ipswich har varit stabila hemma denna säsong och med siktet inställt på play-off räknas inget annat än tre poäng i denna match. Jag spelar tryggt Ipswich här till ett bra odds.