Spelstopp 13.00 i toppmötet i den Skottska högstaligan. Inverness som ligger på andra plats är hela 15 poäng bakom serieledande Celtic och idag har man en riktigt bra chans att ta in poäng på dem. Jag är dock inte trygg i hemmasegern utan har hittat ett roligare spel här!


Inverness – Celtic

Spel: Båda lagen gör mål i matchen
Odds: 1.70 @ Betsafe
Insats: 8/10
Spelstopp: 13.00

Som jag skrev ovan är detta ett toppmöte mellan ettan och tvåan i tabellen men det skiljer 15 poäng mellan lagen. Celtic är en klass för sig i den här ligan och man går minst sagt som tåget för dagen då man minst sagt radar upp segrar i ligaspelet där lagets offensiv imponerar enormt mycket! Efter uppehållet i början av Januari har Celtic spelat 5 matcher varav 2 av dessa har varit i cupen. På dessa 5 matcher har laget gjort 18 mål framåt och som minst 3 mål per match! Så att Celtic gör mål idag tror jag utan tvekan. På dessa 5 matcherna har laget man släppt in mål i 3 av dem. Så även om lagets defensiv är riktigt stark så släpper man in mål och nu ställs man mot ett topplag i Inverness som kommer tagga till riktigt, riktigt ordentligt här för att ge Celtic en match.

Inverness har dock ingen vidare form för dagen då man har 2 förluster och 1 oavgjord på sina 3 senaste matcher. Dock har två av dessa tre varit i cupen men mot lag i den skotska högstaligan. Man inledde efter uppehållet med att köra över Aberdeen på hemmaplan med 3-0 och det följdes upp av 1-1 mot Hearts i cupen. Sedan åkte man på stryk borta mot St Mirren med 2-3 och nu senast förlorade man med 2-0 på bortaplan mot Kilmarnock i cupen. Laget är betydligt bättre än så och det lär finnas rejält med revanschlusta i laget här. Man vill utan tvekan ta 3 poäng här så man kan knappa in på Celtic som har en enorm ledning. Det kommer utan tvekan satsas framåt och man går för seger till varje pris!

Inverness är starka på sin hemmaplan där man har 5-5-2 som resultatrad och 26-17 i målskillnad vilket talar för en målrik match här. Celtic är givetvis riktigt starka på bortaplan och har resultatraden 7-2-2 och fina 26-9 i målskillnad. Som ni ser så är Celtic väldigt starka i sin defensiv men nu möter man seriens näst bästa lag som har nästa bästa offensiven med 48 gjorda mål på 23 matcher, bara Celtic har gjort fler så det är bäddat för minst 1 mål vardera för lagen.

 

Jag tror innerst inne Celtic tar det här men jag hoppas verkligen att Inverness kommer bjuda upp till kamp!  Billy McKay i Inverness leder skytteligan i serien med sina 17 gjorda mål den här säsongen. Han ordnar det här spelet åt oss!

Inverness får fortsatt klara sig utan försvararna Chris Hogg och Simon King som är skadade. Man har även stora frågetecken för Andrew Shinnie och Richie Foran som båda skadade sig i förra matchen och är tveksamma till spel här. Positivt är att man får tillbaka duktige mittfältaren Ross Draper från avstängning!
Celtic får fortsatt klara sig utan Samaras och Emilio Izaguirre. Man har även frågetecken för James Forrests medverkan här och Efe Ambrose är fortsatt iväg på Afrikanska mästerskapen med sitt Nigeria.