Här har vi en match i den Kroatiska högstaligan som jag hittat riktigt intressant info kring. Ena laget har sjukdomar i laget plus att man har tongivande spelare skadade. Tuff uppgift här!

Inter Zapresic – Istra 1961
Spel: 1
Odds: 1.95 @ Nordicbet
Insats: 5/10
Spelstopp: 18.00

Bottenmöte av stor betydelse för lagen då det bara är 6 matcher kvar att spela av serien. Inter ligger näst sist i tabellen med 4 poäng upp till säker mark så man en seger här vore otroligt viktigt. Framförallt med tanke på att motståndarna Istra 1961 ligger strax ovanför nedflyttningsstrecket. Istra har 4 poäng till nedflyttningsplatsen så man är givetvis i behov av poäng men inte lika stort behov som dagens motståndare.

Inter har spelat riktigt bra fotboll den senaste tiden med tanke på vilket motstånd man mött. De senaste 5 matcherna har man mött seriens 5 bästa lag och lyckats kryssa mot 4 av dem. Förlusten kom senast på bortaplan mot giganterna Dinamo Zagreb som är överlägsna i Kroatisk fotboll. Innan det spelade man 1-1 hemma mot serietvåan Hajduk Split och 2-2 borta mot serietrean Lok. Zagreb så det finns kapacitet i laget som börjat blomma ut. Man är givetvis i riktigt stort behov av poäng och idag har man bra chans att knappa in på lagen som ligger ovanför dem i tabellen…

Motståndarna Istra 1961 har haft stora bekymmer i truppen under veckan där sjukdomar och skador har spökat rejält i laget. När man reste till den här matchen igår så var det bara 13 spelare som åkte med vilket innebär att man knappt kommer ha några avbytare till matchen… Några viktiga spelare som saknas är försvararna Horvat, Susic (24/0), och Čagalj (20/0) plus mittfältaren Bačelić-Grgic (24/5) samt viktiga anfallarna anfallarna Aganović (15/3) och Roce (21/10).  Riktigt tunga bekymmer för Istra 1961 med andra ord!


Vem ska göra målen när Istras bäste målskytt Roce saknas?

Formen imponerar inte heller särskilt mycket för Istra som spelade 0-0 hemma mot jumbon Zagreb och innan det förlorade man på bortaplan mot Zadar med 3-2 som ligger på placeringen under Istra. Så med tanke på lagets skadeläge och formdipp så tycker jag ettan i den här matchen är ett bra spel ikväll!

När lagen möttes på Inters hemmaplan i November vann Inter med klara 2-0 och om man ser längre bak i historien så har Inter vunnit 3 av de 4 senaste matcherna på sin hemmaplan, den fjärde matchen slutade oavgjort…