Inter tar emot Torino på söndagen i Serie A och detta kan mycket väl bli en match med spel mot ett mål. Torino kommer visserligen med en seger fast det var mot det sämsta laget i ligan Cesena, fast vinst är ju vinst. Men nu möter man ett betydligt bättre lag i Inter som börjat se bra ut med Roberto Mancini som tränare. Men om vi ska spela på nåt då, ja jag vet ju vad jag spelar på i alla fall. Häng med ni också!

  • Inter – Torino
  • Spel: Inter
  • Odds: 1.82 @ Betsafe
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Ja Inter har som sagt börjat se bättre och bättre ut med tränare Roberto Mancini vid rodret, även om matchen senast borta mot Empoli kanske vara ett steg tillbaka. Blev dock 0-0 och en poäng är alltid en poäng. Nu är det hemmaplan och där har man såklart varit bättre och jag ser framför mig en match där Inter styr och ställer typ hela matchen egentligen. Släpper man bara in max 1 mål så är chanserna mycket goda till att man tar 3 poäng här.

Vi stryker dock Gary Medel och Juan Jesus som är avstängda här, såklart avbräck defensivt. Även Yuto Nagatomo är borta på landslagsuppdrag. Dock tycker ändå att man har ganska bra ersättare som kan gå in och göra jobbet och det är väl dessutom så att just dom spelarna kanske inte utmärkt sig mest i laget denna säsong om man säger så.

Men det som är riktigt kul för Inters del är ju offensiven som sett bättre och bättre ut, där man även fått in Lukas Podolski som verkar passa in riktigt bra i Mancinis lagbygge. Energifull och snabb. Som även en annan värvning är vid namn Xherdan Shaqiri är. Båda startade i cupmatchen i veckan där Inter, på hemmaplan, tog en väldigt bekväm seger mot Sampdoria. 2-0 slutade den och det mot ett betydligt bättre lag än Torino i mina ögon. Nä på hemmaplan är Inter starka nu, man vann ju även förrförra omgången mot Genoa med 3-1, också det väldigt bekvämt. Så om jag hade varit oddssättare hade nog mitt odds på Inter snarare varit runt 1.60, nu får vi hela 1.82 så det är såklart man slänger in pengar på det.

inter_200x200     torino_200x200

Torino har visserligen höjt sig en aning sen tidigare och tog en 2-3 seger borta mot Cesena senast. Som mycket väl kunde slutat med förlust lika gärna. Då Cesena var minst lika bra om inte aningen bättre. Nu ska man ju möta ett betydligt bättre lag och det lär säkerligen märkas, dessutom på bortaplan där man tagit nästan hälften så mycket poäng som på hemmaplan. Poängen på bortaplan har dessutom kommit mot lag som Cesena, Chievo, Empoli och ett Cagliari som då hade Zdenek Zeman som tränare.

Torino störs inte av så många avbräck vilket såklart är positivt för deras del. Det är endast Bruno Peres som är avstängd som dom saknar denna dag. Visserligen har han varit en av de bättre försvararna men det borde väl kanske inte vara krisartat för det. Sen har man värvat in Maxi Lopez under januarifönstret och ja det är väl såna värvningar Torino har råd med för tillfället, inte direkt några som lyfter laget rejält som man skulle behöva. Han kommer göra det helt stabilt men inte mer än så.

Normalt sett ska Torino ha det väldigt svårt mot Inter på bortaplan och det ska nog till en väldigt bra laginsats och en sämre insats från Inters sida för att det ska bli några poäng här idag. Inter både är och känns för starka just nu, speciellt på San Siro. Dom har förlorat alla matcher borta mot topp-5 denna säsong och då släppt in 2 mål i varje match. Släpper dom in 2 mål igen har jag svårt att se att dom tar poäng.


Inter är bra just nu och man tog en fin seger hemma mot Sampdoria i cupen nu i veckan. Båda nyförvärven Podolski och Shaqiri har börjat bra i klubben och Shaqiri fick göra mål mot Sampdoria dessutom. Mancini har jobbat på bra och Icardi har spelar lysande på slutet också, offensivt är dom väldigt bra. Torino har höjt sig en aning från i början av säsongen, men tycker inte man håller samma nivå som Inter kan göra stundtals. Och på bortaplan är man inte alls lika bra som på hemmaplan. Inter på san Siro lär nog bli en aning för svårt denna dag. Jag spelar Inter till det fina oddset 1.82. Det får bli en insats strax över medel denna gång. Jobba!

/ L’orso