Full omgång i många av de stora europeiska ligorna nu efter påsken där detta möte i Milano känns intressant för ett Inter som tar emot Toscana-laget Siena. Inter, som vann Champions League för två år sedan, står just nu utanför en Europa-plats medan gästerna har all anledning att vara nöjda med säsongen så här långt. Kan vi få se ännu en galen match på Giuseppe Meazza?

  • Match: Inter-Siena
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,75 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.45

För att utveckla introt lite kort, det räcker med att ta en titt i tabellen för att förstå att saker och ting helt enkelt inte har stämt för ett lag som vann den absolut största klubblagsturneringen för inte alltför längesedan för att nu befinna sig på en 7:e plats i Serie A. På andra sidan står nykomlingarna Siena som med 16 poäng i de 7 senaste matcherna, vilket är fantastiskt, kan ha säkrat kontraktet till nästa säsong.

Då har man producerat ett dugligt antal av mål och på topp leds man av Mattia Destro som är en gammal produkt av Milano-laget. Man kommer kunna kontra till sig ett och annat läge här.

Tror dock inte att det är helt körd för Inters del och med några vinster så kan man klättra upp i den där tabellen och nå en plats ut i Europa till nästa säsong. Med 7 omgångar kvar är det 9 poäng upp till Lazio som sitter på den sista Champions League-platsen. Det blir svårt, men inte omöjligt, speciellt nu när samtliga lag på plats 3 till 6 i serien har visat upp sviktande form och de kommer tappa poäng på vägen.

Det här blir den tredje matchen för den unge Andrea Stramaccioni som huvudansvarig. Han är även den tredje huvudtränaren för säsongen och han kommer från primavera-laget. Som ni ser på bilden så är han kanske något stiligare än företrädaren Claudio Ranieri som fick kängan efter uteblivna resultat.

Stramaccioni har återinfört ”Pazza Inter” (galna Inter) och under hans tidigare två matcher har vi bevittnat hela 13 (!) mål. Några av målen har visserligen tillkommit via straffar, att det sedan har varit målrika matcher kan såklart vara en blandning av slump och att det har varit två effektiva lag för dagen, men i mina ögon mer en fingervisning på hur den här herren vill spela fotboll.

Inter har i de senaste två matcher startat med en väldigt offensiv uppställning med Forlan, Zarate samt Milito längst fram. Den sistnämnde herren har visat upp en helt galen målform, och hade han fått samma förtroende, alternativt varit lika taggad, när säsongen väl drog igång så hade Milano-laget suttit på en placering något högre upp i tabellen.

Just den där offensiva inställningen under Stramaccionis ledning har satt sin prägel på både matchbild och resultat så här långt. Försvarsspelet är inte synkat nog medan man har några målfarliga gubbar på topp. Fortsätter man på den inslagna vägen så kommer vi nog få se många målchanser även ikväll och då känns det inte fel att sitta på överspelet på minst 3 bollar i nätet.

/Puyol