Ett prestigemöte mellan Milano och Rom då det här var lagen som brukade parkera på plats 1 och 2 under några säsonger när Juventus och Milan var inne i sina mindre framgångsrika perioder. Trevligt nog så kan det här bli en sevärd historia om man gillar mål, och det är verkligen något jag kommer hoppas (och tror) på denna söndagkväll.

  • Match: Inter – Roma
  • Spel: Över 3,5 mål
  • Odds: 2,30 @ Expekt
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.45

Mitt första spel blir alltså över 3,5 mål i matchen. För den försiktige så finns över 3 mål (2-vägs) hos Bet365 till 1,775. Det innebär alltså att ni skulle få insatsen tillbaka om det skulle stanna på 3 mål.

Inter kommer från en misslyckad säsong med två sparkade tränare innan den unge Andrea Stramaccioni vände den negativa trenden någorlunda, även om det inte räckte till en tabellplacering för spel i Champions League den här säsongen. Truppen håller på att föryngras då man bl.a. har gjort sig av med Julio Cesar, Lucio och Maicon samtidigt som man har stått för några intressanta värvningar.

Ett par nya ansikten även i Roma, där värvningarna av Balzaretti (Palermo) och Destro (Siena) är de som sticker ut mest. Det viktigaste var dock att man fick behålla Daniele De Rossi på det centrala mittfältet. Även här har det gjorts ett tränarbyte då Luis Enriques revolution med kortpassningsspel inte riktigt gick hem och in har den nygamle Zdenek Zeman klivit in. Ni som bl.a. såg något av Pescara förra säsongen (då i Serie B, numera uppflyttade till Serie A) vet väl på ett ungefär vad hans filosofi går ut på…

Vad gäller skador och avstängningar, Stankovic, Alvarez och Mudingayi är alternativ till mittfältet som Inter kan räkna bort. Nyförvärvet från Udinese på målvaktsposten, Handanovic, är skadad och veteranen Castellazzi får vakta kassen istället. För Romas del saknas nyförvärvet Michael Bradley på mitten.

Och ja, skulle man återgå till ämnet nya ansikten och intressanta nyförvärv, så är Zemans återkomst ett högst intressant sådant. Han vill bedriva en väldigt offensiv fotboll där man fyller på med mycket folk och det i kombination med att man inte direkt sitter inne på världens vassaste backlinje kommer leda till att man kommer åka på några målchanser – samtidigt som man kanske lyckas skapa ett och annat läge i samma veva också.

I premiären mot Catania, där bolagen hade vargarna från Rom som stora favoriter, såg vi hur pass sårbart laget var i defensiven med en nykomponerad och offensiv backlinje som är mer sydamerikanskt är typiskt italienskt. I mittlåset hittar vi den annars duktige och stabile Burdisso men som har varit borta länge pga en korsbandsskada och Castan som har hämtats in från Brasilien efter bl.a. två säsonger i Helsingborg. Redan där inser man att det här är en lagdel som inte kommer ha sin period under de inledande tävlingsmatcherna.

Inter såg vassa ut i premiären när Pescara, där alltså Zeman höll till tidigare, slogs tillbaka med 3-0. Man kommer placera sig bra mycket högre i tabellen den här säsongen än ifjol och man får en ”stormatch” direkt på Giuseppe Meazza. Bland mycket annat positivt så har man en del sparkapital i Wesley Sneijder som var skadad stora delar av förra säsongen, men nu är han startklar och redo för spel.

Jag ser det här som två lag som är fullt kapabla till att styra upp lite målskytte med två tränare som vill bedriva en offensiv fotboll. När man redan har nämnt Zeman en del så kan man även poängtera att under Stramaccionis ledning så har Inter snittat strax över 2 mål/match.

Med ett lågt odds på över 2,5 så hoppar jag upp ett mål till, vilket liras med en medelinsats. Jag skulle även tro att Inter blir det laget som står för merparten av målen, och där reagerar jag på hur bolagen skiljer sig. Betsson ger ex. 1,59 på hemmalaget att göra minst 2 mål medan Expekt erbjuder 1,80. Skickar även in en insats där. Två sidospel som också hämtas från Expekt:
Inter över 1,5 mål 1,80 4/10 units
Över 4,5 mål 3,70 1/10 units

/Puyol