Den fina Premier League-formen höll inte i sig under lördagen och då riktas blickarna mot Italien och Milano istället. Inter väntar besök från Palermo i något som brukar innebära underhållande tillställningar. Jag gillar favoriten i det här mötet och spelet blir därefter.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Serie A, Italien
  • Match: Inter – Palermo
  • Spel: Inter över 1,5 mål
  • Odds: 1,50 @ Ladbrokes
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 15.00

Viktiga poäng står på spel när Inter ska fortsätta sin jakt på serieledande Juventus medan Palermo behöver alla pinnar de kan få för att dra ifrån lagen under nedflyttningsstrecket. Hemmalaget har saktat ner något och efter att ha vunnit 7 raka har man nu endast samlat på sig ett oavgjort resultat i sina 3 senaste matcher. För Palermos del är det åter positiva tongångar efter vinsten i syd-derbyt hemma mot Catania. En glädje som kan bli tillfällig då vi har sett att prestationerna kan variera ganska mycket vecka in och vecka ut, vilket jag kommer till senare.

Noterbart är att Palermos nuvarande huvudtränare, Gian Piero Gasperini. är tillbaka i Milano då han inledde fjolårssäsongen som Inter-tränare innan han fick sparken efter bara några omgångar.

Inter kommer till spel utan skadade Stankovic (mf), Obi (mf), Mudingayi (mf) och Chivu (b). Cassano (anf) är avstängd medan Sneijder (mf) har lämnats utanför truppen pga kontraktsbråk. Alla dessa spelare ses dock inte direkt som givna i elvan. För Palermos del saknas Mantovani (b), Von Bergen (b), Donati (mf), Bertolo (y), Hernandez (anf) och kapten Miccoli (anf). På sina håll och kanter, mer kännbara avbräck.

Diego Milito ställs mot sitt favoritmotstånd

Allt är sig likt när det gäller sydlaget i rosa, dvs Palermo. Man är ett lag hemma på Stadio Renzo Barbera och ett helt annat på resande fot och skillnaden på antalet poäng brukar skilja sig en hel del beroende på var man spelar, där pågående säsong inte ser ut att bli något undantag. Efter en knapp tredjedel av säsongen har man endast plockat 2 poäng av 21 möjliga utanför Palermo och då har en klar majoritet av matcherna varit mot lag på den undre halvan av tabellen.

Inter blandar och ger något mer än vad man kunde önska sig, framförallt försvarsspelet, men trots det så befinner man sig i en klart duglig position inför fortsättningen. Den unge Andrea Stramaccioni, som tog över som chef mot slutet av förra säsongen, har en spännande trupp att jobba med och anfallsspelet har stundtals sett bra ut under hans ledning. Mot ett bortasvagt Palermo, utan en-två nyckelspelare, har man ett bra läge att producera ytterligare.

Traditionellt sett så brukar dessa möten bli väldigt målrika. Ifjol t.ex. landade slutresultaten på 4-3 och 4-4. Hemma på Giuseppe Meazza har Inter gjort minst 2 mål på dagens motstånd i 8 raka matcher. Totalt sett har man lyckats med samma bedrift i 14 av de 16 senaste matcherna mot Palermo. Återstår att se om traditionens makt fortsätter att stå sig denna söndag, tycker nog att chanserna till det känns rimliga på förhand.

______________________________________________________________________________

Spelar en insats över medel på att Inter ska lyckas med att trycka dit minst 2 bollar på dagens motstånd.

/Puyol