På söndagskvällen har vi ett ångestladdat Milano-derby att se fram emot. Där vi har två lag som inte alls övertygat denna säsong eller ens förra säsongen men ser man på spelare för spelare så är det flera som har mycket kvalité när det väl stämmer. Jag tror denna match kommer bli en ganska tät match med få målchanser där jag ser två lag som tar ut varandra i mångt och mycket. Så vad spelar jag då?

  • Inter – Milan
  • Spel: X
  • Odds: 3.35 @ Unibet
  • Insats: 2,5/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Inter kommer från en 0-3 vinst borta mot Hellas Verona där man utnyttjade hemmalagets försvarsspel på bästa sätt och så har man helt plötsligt en vinst före ett derby vilket måste kännas bra ändå. Men laget hade innan dess inte vunnit en match sen den 26 februari och formen har varit minst sagt dålig där man bland annat spelat 1-1 hemma mot bottenlagen Cesena och Parma vilket var ganska uselt gjort. Kvällens derby är något man absolut inte vill förlora och skulle det vara lika med 10-20 min kvar skulle det jag inte förvåna mig ifall man väljer att inte chansa och därför spela på resultatet. Inter har denna säsongen 10 vinster, 11 kryss och 9 förluster.

Som jag sa vann man ju senast mot Verona, men i samma match drog både Guarin och Brozovic på sig gula kort och är därför avstängda i derbyt mot Milan ikväll vilket såklart är två avbräck på mittfältet. En Guarin som ju växt med Roberto Mancini vid rodret med många andra inte gjort det så det kommer bli kännbart tror jag. I övrigt så är backarna Jonathan, Dodo och Campagnaro skadade.

inter_200x200 milan_200x200

Milan kryssade senast mot Sampdoria i en match som var hyfsat jämn ändå, dessförinnan hade man 2 raka segrar mot Palermo och Cagliari. Man ligger 1 poäng före Inter i tabellen men alldeles för långt ifrån, och för många lag emellan, för att realistiskt sett nå Europa League så det blir till att hålla Inter under sig vilket jag tror det finns god chans till. Milan är ju ganska bra på kryssa denna säsong vilket man gjort 12 gånger, samtidigt som man vunnit 10 och förlorat 8. Även Milan har alltså favör i kryss-kolumnen.

Laget har inga avstängda, men man har däremot ett antal skadade även om det har börjat ljusna på den fronten. Men till kvällens match kan inte El Shaarawy, Montolivo och Essien medverka i. Men det är inga namn som direkt glänst denna säsong heller så. Vi stryker även Muntari som är borta av personliga skäl. Och även Milan känner nog samma som Inter att ifall man har ett kryss så är man nog relativt nöjda med det, då man absolut inte vill att Inter ska avsluta med en vinst i sista derbyt för säsongen.


Inter har haft en dålig säsong och inte blivit bättre sen Roberto Mancini tog över, man vann visserligen senast men det var mot ett Verona med uselt försvar. Nu har man dessutom 2 mittfältare avstängda vilket lär märkas till slut. Jag tror man är mer rädda för att förlora än att ta chansen för att vinna. Milan kommer från ett oavgjort resultat hemma mot Sampdoria och det är väl precis så jag tror det kommer se ut ikväll. Jämn match med två lag som inte riktigt vågar vinna och hellre spelar säkert för att inte låta motståndaren vinna vilket kan bli förödande för båda tränarna. Jag spelar på ett kryss mellan Inter och Milan till oddset 3.35. Insatsen blir ganska låg här. Jobba!!

/ L’orso