Dags för Derby d’Italia när Inter tar emot Juventus. Där vi har ett Inter som tog 3 viktiga poäng senast borta mot Lazio och som därför fortfarande ligger bra med i kampen om europa League och man kommer såklart gå för fullt här. Juventus å andra sidan kommer från en match i Champions League från i onsdags där man tog sig vidare till final. Man tog såklart ut sig max i den matchen och tränare Allegri har valt att låta 5 ordinarie spelare stanna hemma i Turin och då väljer jag att gå emot de italienska mästarna.

  • Inter – Juventus
  • Spel: Inter 0.0, -0.5 (Asian handicap)
  • Odds: 1.925 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Inter har hittat en bra form där man har 7 raka matcher utan förlust och där man vunnit 4 och spelat oavgjort 3 gånger. På grund av den fina formen har man ju också blandat sig i kampen om platserna till Europa League där man är 2 poäng efter Sampdoria just nu som har sista platsen. Därför har man ju all motivation i världen att gå för seger här, förutom att man gärna vill slå Juventus för att det är Juventus, så jag tror inte vi får se ett Inter som backar hem direkt.

Till matchen mot Juventus har man dock formtoppade Hernanes avstängd vilket såklart är ett avbräck, även Guarin är borta pga skada. Dock har man bra ersättare som kan kliva in och spela bra fotboll så är inte superorolig där direkt. Man kommer fortfarande ställa en bra elva på planen trots dessa borta.

inter_200x200   juventus

Juventus har varit klara mästare ett tag nu även om dom officiellt blev mästare för 2 omgångar sedan borta mot Sampdoria. Sedan dess har man spelat 2 tuffa matcher mot Real Madrid i Champions League och slagit ut dom och därmed avancerat till final i samma turnering. Såklart detta har tagit på krafterna då man lagt väldigt mycket fokus på dessa matcher. Och formen på bortaplan i ligan har inte varit superbra sista månaden för att påpeka det också.

Tränare Massimo Allegri har till denna match låtit 5 ordinarie spelare få stanna hemma i Turin och vila ut sig inför den kommande finalen. Det är inte vilka spelare som helst utan vi snackar Buffon, Evra, Pirlo, Vidal och Tevez. Lägg även till att Caceres är skadad och att man troligen startar med Chiellini, Bonucci, Lichsteiner och Pogba på bänken denna lördagskväll, detta på grund av att man har en Italiensk cupfinal redan på onsdag. Man startar därför med många reserver och kvalitén sjunker ju såklart en hel del i laget, och jag tycker Inter borde ha en bra chans att vinna detta därför.


Inter har absolut högsta motivationen i denna match vilket är en stor faktor. Man har dessutom ett bra lag på pappret från start. Avbräck med Hernanes som är avstängd, men dock bra ersättare ändå. Hemmaplan mot ett trött bortalag och fördel Inter säger jag. Juventus spelade en tuff bortamatch mot Real Madrid i onsdags och har därför valt att låta 5 ordinarie spelare stanna hemma, och säkert lär fler starta på bänken pga den italirnska cupfinalen på lnsdag. Därför har vi ett reservbetonat Juventus denna afton utan motivation alls. Jag spelar Inter -0.25 till oddset 1.93, halva insatsen tillbaka vid kryss. Jag lägger en insats på medel. Jobbaa!

/ L’orso