Serietvåan Inter tar emot nykomlingen Frosinone och det här lär väl inte gå till historien för någon underhållande match, i alla fall inte om Inter får bestämma. Man har varit extremt snåla bakåt där målvakten Handanovic är den som imponerat mest, då han stått för extremt bra insatser. Nu möter man en nykomling som knappt gör mål på resande fot, samt att man har bäste målskytten av stängd här.

  • Inter – Frosinone
  • Spel: Frosinone under 0.5 mål
  • Odds: 1.70 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Inter har börjat säsongen sisådär spelmässigt, men resultaten har man fått med sig utan tvekan. Framförallt så är det defensiven som imponerat och gjort så att man tagit så mycket poäng som man gjort. Och framförallt så är det målvakten Samir Handanovic som storspelat i många matcher. Tror även att det försvarsspelet man visat upp den här säsongen kommer fortsätta över den här matchen. Sen finns det väl inte något större hot från bortalaget om man säger så vilket gör det hela enklare. Man har 3 raka 1-0-vinster bakom sig och endast 7 insläppta på 11 matcher vilket är riktigt bra såklart. Värt att tänka på är att 4 av målen kom i en och samma match, nämligen mot Fiorentina, som då var i kanonform och som vi vet är otroligt skickliga offensivt. Det är Frosinone verkligen inte.

Man har ytterbacken Davide Santon skadad här och det är inget jätteavbräck måste man ju säga. Annars har man samtliga tillgängliga så detta bör väl inte vara något att oroa sig för. Sen är ju bollen rund som bekant och att det ibland är små marginaler, men ska man gå efter sånt i varje match så får man ju problem i sitt spelande.

Inter     Frosinone_Calcio_logo

Frosinone kommer från ett 2-2-resultat hemma mot Genoa vilket är väl en helt okej med tanke på att man är nykomlingar och inte har något lag som ska räcka till för Serie A. Men det man kan säga är att man gör betydligt bättre matcher på hemmaplan kontra bortaplan vilket är helt naturligt. På hemmaplan bärs man fram av de supportrar man har samt att man såklart våga tänja på spelet en hel del, samtidigt som bortalagen generellt är aningen defensivare. Men på bortaplan som nykomling så försöker man minimera riskerna och försöka få med sig kryss för det mesta. Och när man även jämför hemma- och bortatabellen så ser man en markant skillnad. 10 av 11 poäng har tagits på hemmaplan. 9 av 11 mål har gjorts på hemmaplan. Man har alltså väldigt svårt att hävda sig på resande fot.

Och när man nu dessutom har bäste målskytten Federico Dionisi (3 mål) avstängd så kan jag inte se hur man ska lyckas göra mål på ett Inter som är så kompakta bakåt. Även om man nu haft Dionisi så hade det varit väldigt svårt att göra mål. Sen stryker vi även reservanfallaren Massimiliano Carlini. Det blir till att parkera bussen och hoppas på något slumpmål eller ett 0-0-resultat helt enkelt.

———————————————————————————————————————————————————

Inter är ett defensivt skickligt lag där man har många spelare som jobbar stenhårt. Inga avstängningar eller skador på viktiga gubbar vilket gör det hela ännu lättare. 3 raka nollor i bagaget samt endast 7 mål insläppta på 11 matcher talar sitt tydliga språk. Det luktar 2-0 eller liknande. Frosinone har gjort det helt okej på hemmaplan, men på borta Serie As, just nu, bästa defensiv? Jag spelar Frosinone under 0.5 mål till oddset 1.70. Insatsen ligger på strax över medel. Kämpa Inter!

/ L’orso