Topplaget Inter tar på söndagen emot bottenlaget Carpi på hemmaplan. Det är klasskillnad mellan lagen samtidigt som Carpi är ett dåligt bortalag. Visst att Inter gjorde en sisådär match borta mot Atalanta senast men här tror jag man återigen tar en seger på ett bekvämt sätt. Carpi har ju dock rätt hyfsad form för att vara Carpi, men har nu 2 avstängda spelare utöver andra som saknades innan. Ska vara toppchans för ett helt skadefritt Inter!

  • Inter – Carpi
  • Spel: Inter -1 (asian handicap)
  • Odds: 1.671 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Inter kommer från ett oavgjort resultat borta mot Atalanta (1-1) där man inte gjorde någon supermatch, en som gjorde en supermatch var återigen målvakten Samir Handanovic som räddade laget gång på gång. Visst hade man chanser själva att göra mål men bommade. I senaste hemmamatcher torskade man med 0-1 mot Sassuolo som avgjorde i 95e minuten på straff, innan dess hade Inter skapat flera gyllene lägen att avgöra matchen men hade oturen på sin sida. Nu känns det som att det är dags för seger igen och tror inte man får så mycket bättre läge än att möta ett Carpi som saknar flera spelare. Och ett Carpi som trivs ganska dåligt på resande fot. Inter spelar match på tisdagskvällen borta mot Napoli i Coppa Italia. Men det borde inte störa allt för mycket tycker jag då det är långt kvar till söndag. Dessutom har man tagit ut en 25-manna trupp till cupmatchen och det kan roteras lite i den helt skadefria truppen.

Att man sen inte har varken skador eller avstängningar utan kan ställa absolut starkaste startelva på planen ser jag ju såklart som oerhört positivt och det är ett fiasko om man inte vinner här skulle jag säga. Det ska bara vara stor klasskillnad mellan lagen här, en skillnad på minst 1 mål. Vi får pengarna tillbaka vid seger med uddamålet.

Inter    Carpi

Carpi har börjat det nya året på ett ganska bra sätt. 0-0 borta mot Lazio där det kunde gått hur som helst. Sen 2-1 hemma mot Udinese, även den matchen hyfsad jämn. Sen torska man mot Milan borta i cupen där man var totalt utspelade fram till 2-0 då Milan släppte in dom i matchen som dom sen tog och reducerade till 2-1, men förlust blev det. Senast i helgen så mötte man Sampdoria hemma där man vann med 2-1 efter att ha avgjort på straff, men där ett mer rättvist resultat kanske hade varit minst oavgjort. Så är väl inge fel på formen. Dock möter man nu ett betydligt bättre lag än alla de lagen ovanför och de på bortaplan där man varit ganska dåliga säsongen igenom. Man har ett bortafacit på 1 vinst, 2 oavgjorda och 6 förluster samt 8-22 i målskillnad.

Det ska man göra med 2 avstängda spelare sen förra matchen, vi snackar ordinarie vänster/mittbacken Riccardo Gagliolo och ordinarie mittfältaren Isaac Coofie. Sedan tidigare har vi långtidsskador på ordinarie mittfältaren Matteo Fedele och ordinarie mittback Igor Bubnjic. Lägg även till att den mest rutinerade anfallaren Marco Borriello inte finns med då han är på väg bort från klubben. Det är alltså fem spelare som normalt sett hade tagit en startplats i detta Carpi som i övrigt inte har kvalité nog för ens vara i Serie A. Höll även på glömma att målvakten Francesco Benussi som startade 4 matcher tidigt på säsongen innan han blev skadad saknas också.

——————————————————————————————————————————————————–

Inter har inte varit som bäst på slutet men har å andra sidan haft lite otur i den offensiva delen framförallt, men här tror jag man tar sig samman och får ut en hel del av sin kapacitet. Man har ett fullt lag att tillgå och blir en stark startelva. Carpi kommer till denna match med en ganska hyfsad form. Dock är man inte som bäst på bortaplan och Inter är helt klart bättre än alla lagen man mött 2016. Dessutom saknar man flera viktiga spelare och det ska bara kännas för ett lag som Carpi. Jag spelar Inter -1 (asian) till oddset 1.671. Insatsen är ganska hög här. Jobba Inter!

/ L’orso