Återigen cupmatch i Italien och det är nu dags för 8-delsfinal. Vi har ett Inter som varit riktigt bra defensivt denna höst, men på slutet har man släppt lös offensiven än mer vilket borde påverka defensiven kan man tycka. Man möter Cagliari som förvisso ligger en division under men man har med sig bästa möjliga lag här och tycker offensiven håller bra klass, defensiven är en annan femma dock. Kan bli svängdörrar här faktiskt.

  • Inter – Cagliari
  • Spel: Över 2.5 mål (asian lines)
  • Odds: 1.78 @ Unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 21.00

Inter kommer från en tämligen enkel seger borta mot Udinese med 0-4, men så enkel var den kanske inte. Jag tycker nämligen Udinese hade nog med chanser att få ditt några bollar men Inter var skickligare i avsluten och nog så bra på omställningar. Men sen är det ju så att tränare Roberto Mancini i de senaste matcherna spelat mer offensivt än tidigare denna höst vilket gjort att man sett betydligt bättre ut offensivt. Men defensivt tycker jag det ser värre ut än vad resultaten visar. och ska vi vara ärliga har man inte mött något motstånd som har något vasst anfallsvapen förutom Napoli då, och ja då åkte släppte man in 2 mål direkt. Nu är det ett Cagliari som står på andra sidan som har sin styrka i offensiven. Och fortsätter man på den offensiva linjen så borde Cagliari absolut kunna peta dit något mål. Själva så kan man absolut göra 2-3 mål denna kväll, även om det skulle innebära viss rotation i startelvan.

Man har tagit ut en riktigt bra trupp till denna match och jag tror vi får se flera startspelare i startelvan och sen avbytare som vill visa vad dom går för. Och kanske får vi även se en annan målvakt, eftersom det är cupmatch, vilket skulle vara ett stort minus i så fall.

Inter   Cagliari

Cagliari känner vi igen från Serie B där man ligger 2a efter Crotone. Man har varit väldigt bra offensivt men man har också visat prov på extremt dåligt försvarsspel. Offensivt tycker jag att man duger ganska bra här, trots att det är Inter man möter. Men defensivt är det bara för dåligt. Och när man nu ställs mot bästa offensiven denna säsong så lär vi onekligen se Cagliaris brister, det tror jag utan att tveka. Sen harm an en ganska tuff match mot Livorno  i benen, medans Inter fick en enkel match där man inte behövde kämpa lika mycket. Men man kommer ge det hela en chans och vi lär få se en ganska bra startelva från Cagliaris sida, åtminstone offensivt.

Man har tagit ut bästa möjliga trupp till denna match förutom att mittfältaren och kaptenen Daniele Dessena är skadad och att förstemålvakten Marco Storari även saknas nu. Avbräck defensivt såklart. Men offensivt ser det ju bra ut och jag kan faktiskt se att man gör mål här, men tror inte man vinner eller tar det till förlängning. Ska vi säga 3-1 eller 2-1?

——————————————————————————————————————————————————–

Inter är helt klart ett bättre lag än Cagliari. Tror inte hemmaplan har såååå mycket fördel just i denna match. Men man kommer såklart föra matchen och jag tror man gärna vill avgöra detta så snabbt det går då man gärna fokuserar på Serie A hellre. Offensivt har det sett bättre ut men defensivt har det sett lite sämre ut på slutet. Cagliari har en bra offensiv som absolut kan hota här. Men defensivt är man för dåliga för att kunna vinna mot Inter. Men tror nog vi kan se en hel del chanser här. Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 1.78. Insatsen stannar vid medel. Jobba!

/ L’orso