Repris av fjolårets final i Champions League. Då stod Inter som segrare efter resultatet 2-0, men en del har förändrats, och jag har hittat ett intressant spel. Häng med!

Match: Inter – Bayern München
Tips: Över 2,5 mål
Odds: 1,94 @ Betsafe
Insats: 5/10 units
Spelstopp: 2011-02-23 20:45

Motivering:

Som sagt har en del förändrats från fjolårets möte. Inter tappade succétränaren José Mourinho till Real Madrid, och med honom försvann den defensiva diciplinen som gjorde deras drömmar sanna gällande att få lyfta CL-pokalen. I år är det ett mer offensivt Inter som visat sig i ligaspelet och i Champions League, men med större offensiv blottar man sig även bakåt emellanåt. Offensivt startar troligen Eto’o och Pandev i afton, där jag föga förvånande håller som den klart vassare. Bakom dessa två lär vi med stor sannorlikhet se Wesley Sneijder, en offensiv mittfältare av yttersta världsklass. Brassen Lucio i backlinjen lär vara den som är mest taggad här, då han har ett förflutet på 5 år i Bayern München, och han lär få det svettigt i afton…

… För Bayern München har ett av Europas bästa anfall. Med världsspelare som Arjen Robben, Franck Ribery och dessutom skyttekungen Mario Gomez så kommer chanserna troligen hagla tätt ikväll. Gomez har hittills i år noterats för 18 mål på 21 matcher, ett strålande facit! Robben har kommit tillbaka efter en tids skada, och visade direkt spelhumör då han stod för inte mindre än två målgivande passningar i 3-1 -segern borta mot Mainz i lördags. Bakom denna trio lär Müller, Schweinsteiger och Pranjic starta, även det herrar som inte behöver någon närmre presentation. Defensiven har alltid varit BM’s akilleshäl. Man kör fortfarande det gamla tyska man-man -försvaret stundtals, och med kvicka strikers i Inter och en skicklig spelfördelare som dessutom kan få en del ytor för långskott så tror jag att man får svårt att gå härifrån med ett så kallat ”clean sheet”.

Två målglada gäng med offensiva spelare av världsklass, samtidigt som defensiven inte är det som sätts i första hand i något av lagen. jag värderar denna till 55-60 %, och därmed finns det en aning värde i oddset. Sannorlikheten är dessutom överhängande att det kan trilla in många bollar i bägge mål. Ska vi säga 2-2?

God spellycka,
/Blixt