Inter Baku vann första mötet med 1-0 i Borås och har nu ett gyllene läge att ta sig vidare. Elfsborg har varit allt annat än bra den senaste tiden och frågan är om man lyckas vända den negativa trenden här?

Inter Baku – Elfsborg
Spel: Inter Baku över 1.5 mål i matchen
Odds: 2.45 @ William Hill
Insats: 4/10
Spelstopp: 18.00

När lagen möttes på Borås Arena förra torsdagen var Elfsborg skyhöga favoriter till segern men matchen slutade rättvist 0-1 till Inter Baku som har ett suveränt utgångsläge här. Inter Baku försvarade sig riktigt kompakt genom hela den matchen och lagets spelvändningar var sylvassa. Man hade bud på fler mål än segermålet som också det kom på en spelvändning. Nu vänder man hem till Azerbadjan med ett kanonresultat att spela på och det lär man göra. Jag tror utan tvekan man kommer spela defensiv fotboll och attackera genom sina sylvassa spelvändningar igen och tyvärr för Elfsborgs del så tror jag man kommer lyckas. Jag väljer att spela Inter Baku över 1.5 mål i matchen då Elfsborg till slut kommer satsa allt framåt och då öppnar sig defensiven upp än mer vilket gör att Inter Bakus chanser att göra två mål i matchen bör vara goda här.

interbaku   IF-Elfsborg-Logo

Elfsborgs form efter upphållet är allt annat än bra med 2 kryss och 2 raka förluster vilket säger det mesta om lagets form. Nu ska man alltså resa ned till Azerbadjan och försöka vända ett 1-0 underläge till seger. Det är bära eller brista som gäller och tyvärr för Elfsborgs del så tror jag på det senare alternativet… Elfsborgs defensiv känns allt annat än bra för dagen. Mot Djurgården i omstarten av Allsvenskan släppte man in ett mål och flera farliga chanser, mot BP i matchen därpå var man genomsusla och släppte in två mål, sedan var det matchen mot Inter Baku som ”bara” slutade med ett insläppt mål och nu senast i Allsvenskan blev det total kollaps och förlust med 4-2 borta mot Norrköping. Inför första mötet med Inter Baku fick lagets förstemålvakt, Kevin Stuhr Ellegaard, lämna sin plats mellan stolparna p.g.a. skada till förmån för Abbas Hassan men efter 5 insläppta mål på två matcher bör man väl byta tillbaka till Kevin här? Man saknar fortsatt Jon Jönsson i mittlåset vilket leder till att svaga mittbacksparet Daniel Mobaek och Sebastion Holmén får chansen igen… Positivt för laget är att Henning Hauger är tillbaka på mittfältet med Anders Svensson igen men frågan är om det hjälper här? Ytterligare ett tungt avbräck är att lagets tränare Klas Ingesson, som är suverän på att motivera och tagga igång spelarna, stannar hemma i Sverige. Jag kan inte tro annat än att Elfsborg kommer få problem här med dessa förutsättningarna och i mina ögon känns det klart spelvärt att lira Inter Baku här men eftersom Elfsborg har en vass offensiv så kan det lika gärna bli 2-2 här och överspelet känns bra.

Kort summering: 
Elfsborgs defensiv spelar helt utan självförtroende för dagen och när Daniel Mobaek agerar mittbackspar med Sebastian Holmén så innebär det oftast defensiv kollaps. Elfsborg kommer säkerligen ha mycket boll och föra spelet här men Inter Baku visade upp ett effektivt omställningsspel som gör att jag tror på dem i den här matchen. Elfsborg har inte visat något den senaste tiden och 2 förluster och 3 kryss på lagets 5 senaste matcher är inget som imponerar… Jag testar Inter Baku ö 1.5 mål i matchen då de kommer få många omställningschanser i den här matchen!