Returmöten av kvalet till Europa League i afton där Athletic från Bilbao tagit sig till Azerbajdzjans huvudstad Baku. Baskerna har 2-0 att gå på från första mötet och med tanke på hur spelet såg ut i den matchen känns det som Athletic tar hem även denna match.

  • Match: Inter Baku – Athletic Bilbao
  • Spel: Athletic -1 (asian)
  • Odds: 1,925 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Inter Baku hade slagit ut två bleka motståndare i turneringen innan laget satte sig på planet till Bilbao. Jag förväntade mig en stor klasskillnad mellan lagen på San Mames och det var precis det jag fick se. Athletic pumpade på från start och satte riktigt bra press på gästerna från Azerbajdzjan. I den 14:e minuten tar Oscar de Marcos med sig bollen riktigt elegant på högerkanten och spelar in till fristående Eraso som behärskat trycker dit 1-0. Athletic fortsätter trycka på hela första halvan och borde haft med sig åtminstone ett mål till in till halvtidsvilan.

Athletic fortsätter trycka på i andra och det dröjer inte lång tid innan vi får ett liknande mål som det första. Den här gången är det Susaeta som får bollen på högerkanten och hittar in till en fristående Eraso och vi har 2-0. Athletic har 17-4 i avslut mot mål i matchen och hade satt det dubbla antalet mål med lite skärpa i avsluten. Inter Baku hade ett ofarligt skott som smet en bit över ribban under 90 min, i övrigt skapades i princip ingenting. Hemmalaget lär försöka gambla lite idag om de vill ha chans på avancemang, och det kommer bara öppna upp ännu mer ytor för Athletic.

Athletic_200x200

Valverde kommer spela ungefär samma manskap som senast har han meddelat, vilket lär innebära Aduriz som spjutspets. Med den löpstyrka som Aduriz besitter så tror jag att han kommer springa sönder hemmaförsvaret idag när spelet vänder. Det ska nämnas att matchen spelas på konstgräs, men det tror jag inte spelar någon större roll för Athletic.

Klasskillnad mellan lagen och jag testar därför en insats strax under medel på Athletic -1 (asian), där vi får insatsen tillbaka på en uddamålsseger för baskerna.

/e@sy