Träningsmatch mellan italienska Inter och spanska Athletic i kväll som jag tänkte kika lite närmare på. Inter har inte gjort ett mål på fyra raka träningsmatcher samtidigt som Athletic vilar två av sina nyckelspelare i anfallet. Målsnål match att vänta?

  • Match: Inter – Athletic
  • Spel: under 2,5 mål
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Inter laddar för fullt inför premiären av Serie A, som drar igång nästa helg, precis som La Liga. Träningsmatchandet fram till premiären har inte varit särskilt lyckat hittills, då laget inte gjort mål på de fyra senaste träningsmatcherna och enbart samlat på sig förluster. Nu ska det dock nämnas att det varit hårt motstånd i dessa kamper då Bayern (0-1), Milan (0-1), Real Madrid (0-3) och Galatasaray (0-1) stått på andra sidan. Men det är klart oroande att man inte fått igång målskyttet. Baskerna är väldigt skickliga defensivt och har de flesta nyckelspelarna tillgängliga i försvarslinjen, så detta blir inte heller någon lätt nöt att knäcka för Inter.

Athletic Bilbao hade match i Europa League så sent som i förrgår då laget reste till Azerbajdzjan för att möta ett annat Inter, nämligen Inter Baku. 0-0 slutade den matchen och det innebar att baskerna traskade vidare i turneringen efter sammanlagt 2-0. Med match så tätt efteråt EL-kvalet väljer därför Valverde att spara två av sina bästa spelare offensivt, Aduriz och Susaeta. Aduriz står för det mesta framåt hos baskerna och det har en tendens att bli lite väl tunt när han inte är med. Även Susaeta är viktig för laget och han har haft en bra försäsongen. Vilas gör även De Marcos, så tre av lagets bästa spelare finns inte med.

Athletic har spelat åtta matcher den här säsongen och sju av dessa har klivit under linan 2,5 mål. Inter hade målkalas i de två första träningsmatcherna för säsongen, men det var i väldigt billigt sällskap. På de fyra senaste matcherna mot tuffare motstånd har tre av dessa klivit under 2,5 mål.

Vi testar underspelet med en insats strax under medel!

/e@sy