Vi tar oss till Audi Sportpark där nykomlingen Ingolstadt gästas av Wolfsburg. Wolfsburg räknas som ett av lagen som kan störa Bayer München om ligatiteln och för att vara nykomling mot ett topplag så är oddset riktigt bra för bortavinst.

  • Match: Ingolstadt – Wolfsburg
  • Spel: Wolfsburg
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 15.30

Ingolstadt är som sagt en av nykomlingarna i Bundesliga den här säsongen då man vann Bundesliga 2 förra säsongen. Man har valt att inte värva in en massa nya spelare utan man har lyckats behålla de flesta spelare från förra säsongen och sedan förstärkt på de positionerna man var svaga på. Truppen ser väldigt svag ut och det är få spelare som ens har spelat i Bundesliga sen innan. Man har hunnit med att spela tre ligamatcher, man har två vinster mot Mainz (1-0) och Augsburg (1-0). Förlusten kom mot Dortmund (0-4) då fick man bara spela försvar och man orkade inte riktigt hålla emot Dortmunds anstormningar. I den här matchen tror jag att det kommer vara ett liknande scenario.

Ingolstadt får vara utan försvararen Danilo Soares som är skadad och är borta i tre månader.

ingolstadtwolfsburg_200x200

Wolfsburg är fortfarande obesegrade i ligaspelet och man ser riktigt starka ut den här säsongen också. Nu har man tyvärr tappat sin spelfördelare Kevin De Bruyne som försvann till England för att ansluta till Manchester City. Dock så presenterade man dagen därpå en värdig ersättare när man värvade Julian Draxler från konkurrenten Schalke. Draxler är en ung spelare som var med och tog VM-guld med tyska landslaget i Brasilien 2014 och han kommer gå rakt in i startelvan. Man har även blivit av med mittfältaren Ivan Perisic som lämnade för italienska Inter men på hans position kan Max Kruse spela som i mitt tycke är en bättre spelare. Senaste ligamatchen så vann man mot Schalke med 3-0, då var inte ens Kevin De Bruyne och Ivan Perisic med så att det finns kvalité i truppen. Man lyckades även säkra upp backlinjen innan transferfönstret stängde när man värvade in Dante från Bayer München.

Till den här matchen blir man utan backen Vieirinha som är lårskadad men man får tillbaka målvakten Diego Benaglio som är tillbaka från skada och gör därmed sin första match för säsongen.


Det känns som att spelbolagen är väldigt givmilda med oddset till den här matchen. Wolfsburg är ett topplag, de kommer vara i toppen av ligan och slåss om ligatiteln. De har en trupp av riktigt bra kvalité t.ex. på bänken sitter tyska landslagsspelaren André Schürrle. För Ingolstadt kommer det vara tvärtom, de kommer vara långt ner i tabellen och får lov att kriga sig kvar i Bundesliga. Jag spelar helt klart en högre insats på Wolfsburg till oddset 1,90!