Vi riktar blickarna mot Audi Sportpark där hemmalaget Ingolstadt gästas av laget från huvudstaden, Hertha Berlin. Båda lagen har gått förvånansvärt bra, jag håller dock gästerna högre och tror att de kommer vända på sin negativa trend på bortaplan idag. 

  • Match: Ingolstadt – Hertha Berlin
  • Spel: Hertha Berlin
  • Odds: 2,80 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 18:30

Ingolstadt är en av nykomlingarna den här säsongen av Bundesliga, man har gjort det bra och ligger just nu på 8:e plats. Har egentligen inte en trupp som ska kunna hålla dem kvar i Bundesliga, den är alldeles för svag. Man har valt att behålla de flesta spelare från truppen som kvalificerade dem till högsta ligan. Men man jobbar stenhårt i varje match och har lyckats ta en del poäng, de har inte gjort så mycket mål men det har inte släppt in så många bollar heller. Man har sex gjorda mål och sju insläppta. Alltså ett lag med en tajt defensiv men också en väldigt uddlös offensiv, jag är ganska så säker på att Ingolstadt kommer att sjunka i tabellen ju längre säsongen går.

Avbräcken till dagens match Stefan Lex, Roger och Almog Cohen som alla är skadade. Lukas Hinterseer och Marvin Matip är osäkra för spel p.g.a vad och fotbesvär.

ingolstadthertha_200x200

Hertha Berlin parkerar på 5:e plats i ligan med fjorton inspelade poäng, förlorade senaste matchen mot Schalke (2-1) efter att man fick spela med en man mindre i sjuttio minuter p.g.a en övertänd Ibisevic som sparkade ner en motspelare. Annars har det sett bra ut för Hertha, man spelar en attraktiv fotboll och har fått bra utdelning för det också. I anfallet har man en formtoppad Salomon Kalou som har gjort mål i två raka matcher nu. Eftersom att Ibisevic är avstängd så kommer man spela med Kalou ensam på topp och istället köra med fem stycken på mittfältet i dagens match. De kommer äntligen ge rum för den kreativa Alexander Baumjohann som äntligen får spela från start efter att ha övertygat i sina inhopp. Hertha har inte övertygat i sina bortamatcher hittills, man har raden 1-1-3, förlusterna har dock kommit mot topplagen Dortmund (3-1), Wolfsburg (2-0) och Schalke som jag har nämnt tidigare. Det är inga förluster man ska skämmas över och när man nu ska möta ett mycket sämre lag så har man goda chanser att få vinna på resande fot igen.

Man blir utan Niklas Stark, Peter Pekarik och Thomas Kraft till dagens match p.g.a skador, sen så är Ibisevic avstängd som jag har nämnt innan.


Hertha kommer ställa upp med en offensiv elva och man siktar på att spräcka nolla snabbt, gör man det så tror jag att Ingolstadt får det svårt att komma tillbaka för offensiven är deras svaghet. Testar en slant strax under medel på att Hertha Berlin vinner.