Vi bjuds även på Champions Hockey League mitt i veckan. Tyska storlaget Ingolstadt möter svenska Frölunda i sextondelsfinalen. Mötena mellan lagen kan bli väldigt intressanta, speciellt då båda lagen vill åka mycket skridskor och genomför matcherna i högt tempo. Kommer den spelidén gynna ett målspel?

  • MatchIngolstadt – Frölunda
  • Liga: Champions Hockey League
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2,20 @ Unibet
  • Insats 2,5/5 units
  • Spelstopp: 29/9, 19:30

Tyska laget Ingolstadt från Bayern tog sig till slutspel i Champions Hockey League efter att ha slutat på plats två i grupp O. Det efter att ha haft svenska Växjö och brittiska Braehead i samma grupp.
Ingolstadt vann två matcher och förlorade två. Bland annat besegrades Växjö med 5-3 på hemmaplan. Något som Ingolstadt hade problem med under gruppspelet var lagets försvarsspel. Totalt femton insläppta mål på fyra matcher, ett snitt på 3,75 insläppta mål per match. Framåt var det inga bekymmer då Ingolstadt mäktade med att göra sexton mål under gruppspelet. Hela fyra gjorda mål per match i snitt.

Efter gruppspelet har den inhemska ligan dragit igång för Ingolstadt. Där har spelet inte stämt fullt ut. Blott tre segrar, tre förluster och laget placerar sig på blygsam elfte plats i tabellen. Det är ingen drömstart för laget som tog sig till final förra säsongen och vann guldet året innan.
Problemet som Ingolstadt tagit med sig till den inhemska ligan från Champions Hockey League är försvarsspelet. Hittills tjugo insläppta mål på dom sex inledande matcher och det ger ett något högt snitt på 3,3 insläppta mål per match.

Spelare att hålla extra koll under matchen mot Frölunda är den stabila målvakten Timo Pielmeier, poängmaskinen Brandon Buck, 79 poäng förra säsongen. Kulturbärare och evighetsmaskinen Patrick Köppchen som inte missat en match sedan november 2007.

IngolstadtV.S frölunda

Frölunda hamnade i grupp N tillsammans med finska JYP och brittiska Sheffield. En ganska passande grupp för dom skridskostarka göteborgarna.
Det skulle även visa sig att gruppen passade Frölunda ypperligt och laget tog tolv poäng av tolv möjliga. Frölunda körde över allt i sin väg och hade en imponerande målskillnad när gruppspelet var över, 20-5. Ett starkt facit när klubben möter lag som inte trivs mot Frölunda’s spelstil. Frölunda snittade alltså fem mål framåt per match.

Däremot har inte försvarsspelet varit lika imponerande i den Svenska Hockeyligan. Frölunda är trots allt obesegrat efter fyra omgångar, men försvarsspelet har dalat på slutet. Nu senast släppte laget in tre mål mot Färjestad efter att ha tappat en 3-0 ledning och dessförinnan fyra insläppta mål mot nykomlingen Malmö.
Däremot har målfabrikationen framåt varit fortsatt stabil och laget har mäktat med femton mål hittills.
Frölunda toppar inte oväntat tabellen när laget är det enda obesegrade laget i serien med tio inspelade poäng.

Skillnaden Frölunda gör inför matchen i Saturn Arena är att Oliver Bohm stannar hemma och istället följer Oliver Lauridsen med.

Två möten i European Trophy.
Dessa möten ägde rum 2012 och 2013. Men att båda lagen kunde göra mål och släppa in mål höll i sig även då.

23.08.13EURFrölundaERC Ingolstadt7 : 3
24.08.12EURERC IngolstadtFrölunda8 : 5

Blir det full fart direkt?
Att det ska bli någon annan matchbild än så har jag svårt att föreställa mig. Det är två skridskostarka lag som vill äga mycket puck, forechecka högt i banan och vara det spelförande laget som möter varandra.
Båda lagen har en offensiv som är väldigt stark och båda lagen öste in mål i Champions Hockey League gruppspelet. Samtidigt som försvarsspelet för framförallt Ingolstadt’s del inte alls har varit bra i varken i Champions Hockey League eller i DEL (förkortningen för den tyska högstaligan). Där har puckarna duggat tätt i egen målbur. Så när målfarliga och formstarka Frölunda kommer på besök lär försvarsspelet knappast få jobba mindre eller vara bättre. Ska Ingolstadt vinna gäller det att laget tar tillvara på att Frölunda’s försvarsspel är något svajigt för stunden.
Summa summarum är att det kommer det bli en match i högt tempo, två lag som vill styra och äga spelet och vill få med sig ett bra resultat inför returmötet.
Mitt spel blir över 5,5 mål till 2,20 hos Unibet