Mittenlaget Ingolstadt ska ta sig an topplaget Braunschweig i den här Bundesliga 2 matchen. Det återstår 4 omgångar av serien och Braunschweig kan säkra uppflyttning till Bundesliga i den här matchen samtidigt som Ingolstadt i stort sett kan säkra kontraktet för att få spela i Bundesliga 2 även nästa säsong.


Ingolstadt – Braunschweig
Spel: Båda lagen gör mål
Odds: 1.85 @ Ladbrokes
Insats: 6/10
Spelstopp: 18.00

Ingolstadt ligger som sagt i mitten av tabellen och har 8 poäng ned till kvalplatsen till tredjeligan. Det återstår 4 omgångar vilket innebär att man har 12 poäng kvar att spela om, så en seger här vore otroligt viktig för laget som i stort sett kan andas ut då. Man hade en rejäl formdipp med 3 raka förluster för ett par matcher sedan men nu har man vaknat till igen och näst senast spelade man 1-1 hemma mot serieledande Hertha Berlin och i senaste matchen vann man borta mot jumbon Regensburg. Så formen pekar uppåt igen för laget som har goda poängchanser i den här matchen.

Braunschweig har visat fin form den senaste tiden. Senast spelade man visserligen 1-1 hemma mot Aue men då hade man spelat i ca 20 minuter med en man mindre när Aue kvitterade. Innan det hade man 3 segrar och 1 förlust bakom sig där förlusten kom i den ursvåra bortamatchen mot serieledande Hertha Berlin. Hur som helst så har man sett heta ut den senaste tiden och lagets vasse anfallare Dominick Kumbela bör kunna lösa minst 1 mål för sitt Braunschweig i denna viktiga match.


Dominick Kumbela leder skytteligan i Bundesliga 2 och
han vill givetvis avgöra uppflyttningen för Braunschweig här!

Ingolstadt kommer till spel med bästa tänkbara lag.
Braunschweig får klara sig utan viktiga mittfältaren Mirko Boland och Theuerkauf.

Ingolstadt
har i 8 av sina 10 senaste matcher varit inblandade i matcher som slutar med att båda lagen gör mål i matchen! Man har släppt in mål i 10 raka matcher nu vilket är riktigt bra för vårt spel här. Motståndarna Braunschweig har en ruskigt vass offensiv och man har varit inblandade i matcher där båda lagen gjort mål i 3 av sina 4 senaste matcher… I matcher där båda lagen går för seger så blir det oftast mål åt båda hållen och när båda lagens offensiver visat fin form den senaste tiden plus lagens defensiver inte övertygar så känns det här spelet mycket bra på förhand!