Två bottenlag som är i desperat behov av poäng för att hålla undan, lagen har spelat ganska lika senaste tiden och båda vill komma undan från bottenstriden. Läget för bortalaget är något sämre och frågan är om inte den extra motivationen kan bli avgörande.

Match: Ingolstadt – Bochum
Spel: Bochum 0
Odds: 2.75 @ Pinnacle
Insats: 2/10 units
Spelstopp: 25/3 17:30

Ingolstadt ligger farligt nära strecket och har endast 1 poäng tillgodo, inför denna match ligger man på en 13:e plats. Man har tagit poäng i alla utom en match av dom fem senaste och har 1-3-1. Förutom i senaste matchen när man tog en poäng mot St. Pauli borta så har dom flesta matcherna varit mot sämre lag eller lag från den nedre halvan av tabellen så Ingolstadt resultat är inget man kan dra några större växlar på. Hemma denna säsong har man spelat 3-1-8 med 12/17 i mål. Metzelder och Matip saknas i försvaret och man kommer förmodligen att starta som i senaste matchen mot St. Pauli.

bochum

Bochum är i precis som läge dom motståndarna i denna match, man ligger precis under strecket på en 15:e plats och det saknas minst 1 poäng för att ta sig upp, dock är det väldigt jämt precis ovanför strecket. Bochum har inte spelat bra alls den senaste tiden, dock har man mött svårt motstånd i form av lag från den övre halvan och dom framgångar man haft har kommit mot lag från den undre halvan. Där ibland vinsten borta mot Aalen, annars har man 1-1-3 på dom fem senaste. Borta denna säsong har man 6-2-5 och 12/10 i mål. Frågetecken finns på Bulut, Gunduz och Sinkiewicz saknas.

Bochum har varit betydligt bättre borta denna säsong än vad Ingolstadt varit hemma denna säsong. Båda lagen ligger lika taskigt till i tabellen och motivationen borde vara högre hos bortalaget då man faktiskt ligger under strecket. Även om Ingolstadt spelat bättre i dom senaste matcherna tror jag att Bochum inte kommer att bli helt ofarliga i denna match. Inget av lagen för heller särskilt mycket mål i sina matcher och detta kan komma att bli en snål tillställning där uddamålet kan bli avgörande. Jag tror faktiskt att Bochum kan skrälla här och vinna med uddamålet men skulle lika gärna kunna fixa ett oavgjort vilket gör att jag spelar Bochum 0 till ett högt odds med insatsen tillbaka vid oavgjort.