Gårdagen var stundtals nattsvart… Siffrorna 13-1 svider, detta är Elfsborgs vs. Bajens siffror då man räknat antalet skott på mål. Resultatet blev 1-1. Effektivt Hammarby eller ineffektivt Elfsborg? Ja, välj själva. Som grädde på moset hade boråsarna även tid att bränna en straff, otroligt lamt slagen av Ishizaki i princip rakt på mål…

Chansningen på Bayern M. ville sig inte heller… Man var med bra i halvtid, men därefter skruvade Wolfsburg upp tempot och vann med solklara 5-1, och är därmed fortsatt obesegrade hemma i år och har nu 8 raka matcher, starkt! Dagens enda plus kom i min engelska dubbel, där både Chelsea och Liverpool gjorde precis vad de skulle!

Idag ska vi ta tag i det igen, jag ser ett intressant utbud framför mig på skärmen, något som jag synat ut i sömmarna för att ta fram den absolut bästa infon till mina speltips idag. På tablån finner vi främst italiensk och fransk fotboll, men även ett par möten i Allsvenskan, det tredje SM-finalmötet mellan HV71 och Färjestad samt lite övrigt plockgodis!

HV71 – Färjestad
Mitt Tips: 2:a
Insats: 2/10

Motivering
Tredje mötet i SM-finalen i svensk ishockey går av stapeln i eftermiddag, och hittills är ställningen 1-1 i matcher mellan HV71 och Färjestad. Båda lagen har hittills vunnit respektive hemmamatcher med 4-1 båda gångerna, dock har matcherna varit spelmässigt mycket jämnare än vad resultaten visar. Idag ser jag ett fint överodds på dagens bortalag, Färjestad.

HV71 Stefan LivHemmalaget
HV71 vann första mötet på hemmais lagen emellan. De förlorade senast trots en bra insats på bortais mot Färjestad, men har idag chansen att återta ledningen i matchserien. Tunga avbräck tynger dock ner HV, avbräck i form av Davidsson och Petrasek, två normala huvudkuggar i offensiven respektive defensiven, och inte minst i powerplay!

Stefan Liv har börjat agera köttvägg och har stoppat det mesta hittills. Han kan dock sväva ut lite och se aningen darrig ut i vissa moment. Råder dock inget tvivel om att han är en av Sveriges bästa målvakter. Tedenby var inne i en riktig formkurva mot Timrå och inte minst mot Frölunda, något som nu planat ut en aning…

Hemma brukar man i normala fall vara starka, men under säsongen var man faktiskt bättre på bortaplan än hemma i Kinnarps Arena, något som de ändrat på i slutspelet. De är dock långt från oslagbara på hemmaisen…

Bortalaget
Färjestad spelade bra i det första mötet lagen emellan, och vann skotten. Matchen förlorades dock med 4-1, något som de senare smällde tillbaka med på hemmaplan! Tunga avbräck i form av Laatikainen och inte minst Dick Axelsson svider givetvis i Färjestadslägret, men med Sveriges kanske bredaste trupp har man gott om ersättare för dessa.

Offensivt sett har de stora stjärnorna haft svårt att leverera på samma sätt som de gjorde i grundserien. Det har dock givit plats för doldisar som Per Åslund och Martin Sevc, tillsammans med gamla rävar som Jönsson och Nordström som nu har guldvittring! Den sistnämnde spelade bra senast och stod för två mål. Defensivt sett har man varit stabila genom hela slutspelet, med undantag för bortamötet senast i Jönköping!

Man är ett av Sveriges bästa lag, och hade en segersvit på 15 matcher innan senaste förlusten här. Man vann senast och vinner förhoppningsvis idag igen.

Statistik
Formen är inget fel på för något av lagen. Båda lagen är i SM-final och har därmed agerat starkt under den senaste tiden!

Sammanfattning
En jämn match kommer att spelas återigen, men jag känner att 2:an sticker ut då Färjestad har en högre högstanivå. Överodds så det smäller om det och definitivt värt att testa på några kronor. Tvåa som sagt…


Everton – Wigan
Mitt Tips: 1:a
Manchester Utd – Aston Villa
Mitt Tips: 1:a
Insats: 4/10

Motivering
Everton jagar platser ut i Europa och visar upp en enastående form. Starka värvningar har förbättrat läget och på hemmagräset ser jag det som en svår uppgift, för svår, för Wigan att få med sig några poäng hem. Även United har motivation så det smäller om det för att ta en trea i dagens möte mot Aston Villa. Chelsea och Liverpool knappade in igår och United måste vinna idag för att inte släppa dem inpå skinnet! Jag tror att man hemma på Old Trafford tar tre viktiga poäng mot ett totalt formlöst Villa!


Udinese – Inter
Mitt Tips: 2:a
Insats: 8/10

Motivering
Serieledaren Inter agerar övermänskligt för dagen! Man har sju poäng ner till andraplacerade Juventus i dagsläget, och vinst här ikväll så förbättrar man läget ytterligare att försvara sitt guld. Udinese ser bleka ut jämfört mot Inter… Nej, serieledarna är i en klass för sig själv i denna serie.

Hemmalaget
Udinese ligger för dagen och krigar i mitten, i ingenmansland, i tabellen. De har långt ner till kval men också långt upp till toppen. Det råder inget tvivel om vad som har högsta prio nu, Uefa-Cupen! Laget står inför ett svårt möte i veckan och tanken kan vara att vila nycklar till den matchen, då man som sagt ser ut att hamna mitt i Serie A.

Tunga avbräck och skador genomsurar laget, och det gör det givetvis inte enklare att slå Inter, trots hemmagräs. Formen är upp och ner, och det byter om vartannat! Senast blev det förlust med 0-2 mot Genoa… Idag blir det knappast en kanonmatch!

Bortalaget
Inter är den absoluta stormakten i Serie A de senaste säsongerna! Truppen är i en klass för sig, och styrkan kan mycket få lag hålla emot. Med serieledning och sju poäng ner till tvåan Juventus i dagsläget finns det inte mycket som talar för att laget kommer tappa greppet om guldet.

Zlatan är ju den självklara nyckeln i laget. Stämmer allt för honom kan alla vara nöjda, han är en gubbe som kan avgöra en match helt på egen hand, något som vi sett de senaste veckorna, då han klivit fram ordentligt för att leda sitt lag till ligaguld. Extra morot för Zlatte är ju även att han tampas i toppen av skytteligan, något som varje spelare skulle vilja vinna!

Formen är god, man har på sistone radat upp en mängd starka segrar! Man är lika starka hemma som borta, det tyder om något på vilken klass Inter håller…

Sammanfattning
Inter vill ta guld, Zlatan vill vinna skytteligan… Omotiverade mittenplacerade Udinese är bara en hållplats på vägen mot just detta. Med fokus mot veckans match i Uefa-Cupen så har Udinese ingen som helst tanke på att ens försöka ta poäng här. Nej, bortasegern erbjuder ett klart spelvärt odds om man ser till omständigheterna! Tvåa!

Jag återkommer imorgon, precis i vanlig ordning.
God spellycka!

/Blixt