Med Irving tillbaks tog Cleveland en imponerande seger hemma mot Lakers. Idag möter de utvilade Indiana för att försöka förbättra sitt record från 7-15. Finns spelvärde i flera spel, men jag anser att det finns spelvärde att hitta i totalen.

  • Match: Indiana Pacers – Cleveland Cavaliers
  • Spel: Under 188.5p
  • Odds: 1.91 @Bwin
  • Spelstopp: 00.00, 13/12
  • Units: 8/10

Efter att två matcher på raken voidats och tidsbrist tog jag ett litet uppehåll från rekandet här på spelaspel, men nu är jag tillbaka med ett spel som på förhand känns riktigt bra.

 

Efter att ha varit borta 11 matcher var Kyrie Irving tillbaka i Cleveland. Med 28 poäng och 12 assist, var han en avgörande faktor till att Cleveland lyckades ta sin femte seger. CJ Miles imponerade förvånansvärt också med 28p och var vass utanför 3-poängslinjen med 5 av 10. Centern Varejao spelade som vanligt bra och blir mer stabil för varje match, 20p och 9 returer. Laget som helhet sköt 44% FG och 45% från trepoängsland och slutade på 100poäng mot Lakers 94. Om inte Kobe Bryant varit så het hade det varit en utklassning eftersom han stod för hela 42poäng.  Kobe är oerhört svår att försvara, speciellt om man som Irving är nästan 10 cm kortare. Indiana har inte ett lika stort offensivt hot på guardpositionen och Irving kommer inte ha lika stora problem att försvara deras motsvarighet.

Övriga spelare i Lakers sköt i genomsnitt ca 35% vilket berodde på Clevelands försvare spelade hårt försvar och lämnade få öppna skott. Lakers har speciellt problem med sitt defense där de nästan släpper in 99p/match så trots att Cleveland sköt bra så brukar Lakers släppa in mycket poäng.

 

Cleveland snittar ungefär 95p/match vilket förmodligen kommer höjas nu när Irving är tillbaka, men att göra 100poäng mot Lakers är som sagt inte imponerande vad som är imponerande är att man höll nere deras siffra till 94 poäng (snittar 101 p/match). Lakers sköt som helhet 41% om man jämför med att Cleveland vanligtvis låter motståndaren skjuta 48% från golvet.

Indiana är ett av ligans bästa försvar och håller motståndaren till 41.3% från golvet, och släpper endast in 91.8p/match vilket är tredje minst i ligan. De strular dock anfallsmässigt där de gör näst minst poäng i hela NBA 90.8p/match och skjuter endast 41%/match.

 

Dagens match tror jag kommer bli jämn. Jag gillar Cleveland till +8.5, men eftersom de haft problem med Indiana statistiskt sett + att de spelade igår gör mig osäker därför kör jag underspelet. Dagens match kommer skilja sig mycket från gårdagen. Irving kommer ha jämnare match mot Pacers guards och jag ser inte varför övriga spelare i Cleveland kommer spela lika tight defense som förra matchen. Indiana har problem med skotten, deras center Hibbert kommer kämpa mot Varejao nere på blocket och returmässigt är dessa lag jämna. Jag har innan klagat på Indianas försvar mot snabba guards, vilket Kyrie är, och jag tror de kommer ha problem med honom, men linan på 23.5p känns hög.

 

Cleveland kommer leva på sin seger från gårdagen och de kommer in i matchen med momentum. Trots det borde de vara något trötta och jag tror matchen kommer gå i långsamt tempo med dåligt skjutande. Fokus för Cleveland måste vara i defensiven eftersom Indiana kommer sluta till bakåt. Underspelet lockar något enormt då jag inte tror något av lagen når över 90p.

Därför spelas under 188.5poäng till 1.91 i odds @Bwin med 8/10 Units.

Samt Cleveland rak vinnare till 4x pengarna @Bwin med 0.5/10 Units

Finns på twitter för vidare diskussion @Zylthan

/P.S