Möte i det finska slutspelet i ishockey, där seriesegrarna JYP gästar Ilves i eftermiddag. Jag har hittat ett odds som sticker ut lite ur mängden, häng med!

Match: Ilves – JYP
Tips: 2:a
Odds: 1,85 @ Bwin
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 2011-03-23 17:30

Motivering:

Den fjärde matchen lagen emellan i denna kvartsfinalserie, och JYP har gått ut starkt och tagit tre raka segrar under ordinarie tid. Vid ännu en vinst idag så avancerar man vidare till semifinal, och kan då få ett par dagars vila.

JYP tog hem seriesegern, med marginal! Man vann 43 av 60 matcher, och hade målskillnaden 186-97 på dessa! En stark offensiv och en väldigt tät defensiv, kort sagt. Enkel matematik säger att man snittar dubbelt så många mål framåt som man släpper in, det är en bedrift i sig. Med offensiva namn som Antti Pihlström, Eric Ferrin, Juha-Pekka Hytönen, Ossi Louhivaara och Sami Vatanen så har man en handfull spelare som kan hitta nätet. Dessutom hade de en riktigt vass defensiv, med två bra målvakter. Bägge spelade i princip 50 % av matcherna vardera, och bägge slutade på en räddningsprocent på över 93 %.

Ilves tog sig till slutspelet genom playoff, då man slutade 10:a i tabellen, sista placeringen för att nå just playoff. I serien vann man 28 av sina 60 matcher, godkänt, men det är målskillnaden som är intressant: 161-192. man släppte alltså in i snitt 3 puckar/match, och det är ett resultat som inte är hållbart mot ett lag av JYPs kaliber.

JYP har historiskt sett haft det väldigt lätt mot just Ilves, då man i inbördes möten har 14-2-3. Här råder det klasskillnad, och jag tycker att oddset är klart spelbart. Ska vi säga 4-1 till JYP?

God spellycka,
/Blixt